Σάββατο , Ιούλιος 21 2018
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Μπισκότα κανέλας!

Μπισκότα κανέλας!

Αρωματικά, τραγανά, απολαυστικά!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 αυγό + 1 κρόκο
  • 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας

Πασπαλίζουμε με:

  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα

1) Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με την κανέλα, το baking powder και το αλάτι.

2) Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη

3) και προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα.

loading...

4) Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι λίγο λίγο και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

5) Βάζουμε σε μεγάλο ταψί λαδόκολλα και αφού βρέξουμε τα χέρια μας, μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και την τοποθετούμε στο ταψί σχηματίζοντας 2 κορμούς (23 x 4 εκ περίπου ο κάθε κορμός).

6) Αλείφουμε με ασπράδι αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 25 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να περάσουν 10 λεπτά για να κρυώσουν κάπως οι κορμοί.

7) Μεταφέρουμε τους δύο κορμούς σε σανίδα κοπής και τους κόβουμε σε διαγώνιες λεπτές φέτες.

8) Τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά (10 λεπτά την κάθε πλευρά).

Διατηρούνται σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Αξίζει να δείτε...

Παραδοσιακά γεμιστά μελομακάρονα

Τι χρειαζόμαστε: Για τη ζύμη: 750γρ. φαρίνα απ 1,5 ποτήρι σπορέλαιο 1 φακελάκι μπέικιν 1/2 …