Τρίτη , Δεκέμβριος 12 2017
Home / Διατροφική Αξία / Μπανάνα (Banana)

Μπανάνα (Banana)

Οι μπανάνες καλύπτονται από μια παχιά και σκληρή φλούδα, που καθαρίζεται εύκολα και προστατεύει καλά τη γλυκιά, κρεμώδη σάρκα τους. Η μπανάνα, με τα μακριά φύλλα που μπορεί να φτάσουν τα 3,6 μέτρα σε μήκος, είναι ένα γιγάντιο φυτό.
Οι μπανάνες προέρχονται από τη Νοτιοανατολική Ασία και ευδοκιμούν στους Τροπικούς από τους αρχαίους χρόνους. Η αλήθεια είναι όμως ότι, πριν αρχίσει ο άνθρωπος να καλλιεργεί τις μπανάνες συστηματικά, οι πρώτες άγριες μπανάνες περιείχαν τόσο πικρούς και μαύρους σπόρους που τις καθιστούσαν σχεδόν ακατάλληλες για βρώση.bananas-are-fattening-myth
Εκατοντάδες διαφορετικές ποικιλίες μπανάνας υπάρχουν στους Τροπικούς, ορισμένες από αυτές ειναι : Lady finger ή Sugar, Apple, Κόκκινες μπανάνες, Πράσινες μπανάνες, Πλαντάγο κ.ά.
Οι μπανάνες είναι πολύ θρεπτικές, καθώς είναι πλούσιες σε κάλιο, ριβοφλαβίνη, νιασίνη και φυτικές ίνες. Περιέχουν, επίσης βιταμίνες A και C, ασβέστιο και σίδηρο. Έχουν μεγάλη ενεργειακή αξία και είναι ιδανικές για παιδιά που βρίσκονται στην ανάπτυξη, αλλά και για τους αθλητές.

Αξίζει να δείτε...

Λιπομέτρηση: όσα πρέπει να ξέρουμε για το λίπος που έχουμε

Με μια απλή μέθοδο που λέγεται λιπομέτρηση μπορούμε να μάθουμε ακριβώς τι ποσοστό λίπους έχουμε ...