Τετάρτη , Νοεμβρίου 22 2017

Μουστοκούλουρα

Συστατικά
  • 250 γρ. μούστο
  • 250 γρ. ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο (50 + 200)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 80 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

40 τεμ.
Μερίδα/ες
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ανακατεύουμε το μούστο με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα μυρωδικά σε ένα μπολ.
  • Περνάμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ από κόσκινο.
  • Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σφιχτή ζύμη. Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες.
  • Όσο πιο πολύ αλεύρι βάζουμε τόσο πιο σφιχτά γίνονται τα κουλουράκια μας και πιο τραγανά.
  • Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψιά. Βγαίνουν άνετα 40 τεμάχια
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν στη σχάρα.

Αξίζει να δείτε...

Ντόνατς κανέλα πορτοκάλι, ψημένα στο φούρνο

Η υγιεινή version των ντόνατς. Τι θα χρειαστούμε: 150 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα κίτρινο για ζυμωτό ...