Τετάρτη , Δεκέμβριος 13 2017
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Μους σοκολάτα με φουντούκι, θα αντισταθείς;

Μους σοκολάτα με φουντούκι, θα αντισταθείς;

Υλικά (229 Θερμίδες):

  • 2 κουταλιές της σούπας άμυλο αραβοσίτου
  • 2 φλιτζάνια γάλα με 2% λιπαρά
  • 1.360 γραμμ. gianduja (σοκολάτα με φουντούκια), σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το άμυλο αραβοσίτου μέσα σε 1/2 φλιτζάνι γάλα μέχρι να διαλυθεί. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ζέστανε το υπόλοιπο 1 1/2 φλιτζάνια γάλα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Δυνάμωσε τη φωτιά σε μέτρια και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να αρχίσει να βράζει. Πρόσθεσε το μείγμα σιγά-σιγά στην κατσαρόλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βράσε λίγο ακόμα, ανακατεύοντας για 90 δευτερόλεπτα. Μοίρασε σε 4 φλιτζάνια και κάλυψε τα με μια πλαστική μεμβράνη, πατώντας πάνω στην επιφάνεια της μους. Βάλε στο ψυγείο και άφησέ τα να παγώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες.

Αξίζει να δείτε...

Ένα εκπληκτικό πρωινό για τις γιορτές: Το νοστιμότερο Χριστουγεννιάτικο cake που δοκίμασες ποτέ!

Ορίστε και μία συνταγή για τις ημέρες των εορτών, διαφορετική από τις άλλες: Ένα υπέροχο ...