Τρίτη , Δεκέμβριος 12 2017
Home / Διατροφή / Μια πολύχρωμη πίτσα!!

Μια πολύχρωμη πίτσα!!

Υλικά:

  • 450 γραμμ. έτοιμη ζύμη πίτσας
  • 1,5 φλιτζ.τυρί ρικότα
  • μισό φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 κ.σούπας βασιλικό ξερό
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • μια πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • μισό μέτριο κρεμμύδι κομμένο
  • 200 γραμμ. τοματίνια κομμένα στη μέση
  • μισή πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
  • 1 φλιτζ. καλαμπόκι (φρέσκο ή ξεπαγωμένο)
  • 2 φλιτζ. μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:

loading...

Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και βάλε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Βγάλε τη ζύμη της πίτσας από το ψυγείο και άφησέ την να σταθεί για λίγο. Ανακάτεψε τη ρικότα, τη μοτσαρέλα, το βασιλικό, το αλάτι και το μπούκοβο σε ένα μικρό μπολ και άσε στην άκρη. Λάδωσε ελαφρά έναν πλάστη. Άνοιξε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα τόσο ώστε να χωρέσει σε ένα μέτριο ταψί. Βάλε τη ζύμη με τη λαδόκολλα στο ταψί και με τα δάχτυλά σου πίεσε την ελαφρά πάνω στα τοιχώματα του ταψιού. Άπλωσε το μείγμα του τυριού πάνω στη ζύμη αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά αέρα από όλες τις πλευρές. Βάλε τα λαχανικά με τη διάταξη των χρωμάτων του ουράνιου τόξου δηλαδή μια γραμμή κρεμμύδι, μετά ντοματίνια, πιπεριά, καλαμπόκι, μπρόκολο. Ρίξε με λίγο ελαιόλαδο και ψέκασε τα λαχανικά με λίγο μαγειρικό σπρέι. Ψήσε μέχρι να ροδίσει το ζυμάρι αλλά και τα λαχανικά, περίπου 20 λεπτά. Άσε την πίτσα να σταθεί για λίγο πριν την κόψεις.

Αξίζει να δείτε...

Πως θα καταλάβετε ότι πρέπει να τρώτε περισσότερα λαχανικά

Είσαι σίγουρη ότι καταναλώνεις καθημερινά αρκετά λαχανικά, ώστε να εξασφαλίσεις τις φυτικές ίνες και τις ...