Πέμπτη , Δεκέμβριος 14 2017
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Μηλόπιτα light! Απόλαυσέ την χωρίς ενοχές!

Μηλόπιτα light! Απόλαυσέ την χωρίς ενοχές!

Ξεχωριστή, χωρίς πολλές θερμίδες, νηστίσιμη αλλά κυρίως γευστικότατη!

Απόλαυσέ την χωρίς ενοχές και δεύτερες σκέψεις!

Υλικά

  • 240 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 240 γραμμ. αλεύρι ολικής άλεσης

  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 200 γραμμ. ελαιόλαδο

  • 65 γραμμ. χυμό πορτοκάλι ή μήλο

  • 240 γραμμ. νερό χλιαρό

Για τη γέμιση

  • 8-10 μέτρια μήλα κομμένα σε κυβάκια

  • 2 κουταλιές της σούπας στέβια

  • 50 γραμμ. καρύδια ψιλοκομμένα

  • Κανέλα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε με το γάντζο μέχρι να γίνει μία εύπλαστη μαλακή ζύμη.  Ίσως χρειαστεί επιπρόσθετο αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη στα τοιχώματα του κάδου.

loading...

Έπειτα αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο και την κόβουμε στη μέση. Τυλίγουμε το μισό κομμάτι ζύμης σε πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε 1 ώρα στην κατάψυξη. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία στρογγυλή φόρμα 26 εκ. και τοποθετούμε την άλλη μισή ζύμη στη βάση της φόρμας και την απλώνουμε με τα χέρια μας για να δημιουργήσουμε τοιχώματα στη τάρτα.

Βάζουμε τα υλικά της γέμισης (κομμένα μήλα, υποκατάστατο ζάχαρης και κανέλα) σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα μήλα.

Τοποθετούμε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη στη φόρμα. Όταν είναι και η υπόλοιπη ζύμη έτοιμη την τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και την πασπαλίζουμε από πάνω μέχρι να καλυφθεί η γέμιση. Ψήνουμε τη μηλόπιτα στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

Αξίζει να δείτε...

Ένα εκπληκτικό πρωινό για τις γιορτές: Το νοστιμότερο Χριστουγεννιάτικο cake που δοκίμασες ποτέ!

Ορίστε και μία συνταγή για τις ημέρες των εορτών, διαφορετική από τις άλλες: Ένα υπέροχο ...