Τρίτη , Ιούλιος 17 2018
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Μηλόπιτα αλά ελληνικά

Μηλόπιτα αλά ελληνικά

ΥΛΙΚΑ:

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1½ κούπα ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 2 βανίλιες
  • 1½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 μεγάλα μήλα κομμένα σε μικρές φέτες
  • 1 κούπα μαρμελάδα (φράουλα ή βερίκοκο ή μήλο)
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • ½ κούπα τριμμένα καρύδια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

loading...
  1. Χτυπάς στο μίξερ τη μαργαρίνη και σταδιακά προσθέτεις τη ζάχαρη, τα αβγά, τις βανίλιες και το αλεύρι.
  2. Ρίχνεις το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 30 cm και τοποθετείς όρθια και οριζόντια τις φέτες του μήλου (με την καμπύλη πλευρά προς τα πάνω).
  3. Ψήνεις στους 180° C για περίπου τρία τέταρτα της ώρας.
  4. Πριν το βγάλεις από το φούρνο, ελέγχεις με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί. Αν είναι έτοιμο, το μαχαίρι θα είναι καθαρό.
  5. Βγάζεις από το ταψί και το αφήνεις να κρυώσει για μισή ώρα.
  6. Ανακατεύεις τη μαρμελάδα με το κονιάκ, αλείφεις τη μηλόπιτα και πασπαλίζεις με τα τριμμένα καρύδια.

Αξίζει να δείτε...

Χριστουγεννιάτικη τούρτα

Συστατικά Για τα 2 παντεσπάνια 300 γρ. αλέυρι γ.ο.χ (150+150) 300 γρ. άχνη (150+150) 12 αυγά (6+6) …