Παρασκευή , Φεβρουάριος 15 2019
Home / Διατροφή / Μεσογειακή διατροφή για άψογη σιλουέτα και ανεβασμένη διάθεση!!!

Μεσογειακή διατροφή για άψογη σιλουέτα και ανεβασμένη διάθεση!!!

Φρούτα, λαχανικά, όσπρια και τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά οξέα, όπως ξηροί καρποί, ελαιόλαδο και ψάρια. Όλα τα παραπάνω επιστρατεύονται σε ένα μενού που μυρίζει Ελλάδα και έχει αποδεδειγμένα οφέλη για τη σωματική αλλά και την ψυχική μας υγεία. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η μεσογειακή διατροφή είναι ευεργετική για την καρδιαγγειακή λειτουργία, την επιδερμίδα και φυσικά τη σιλουέτα μας. Πλέον μια ακόμη έρευνα έρχεται να μας δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για να την προτιμήσουμε.

Συγκεκριμένα ερευνητές από το Πανεπιστήμιου της Ναβάρα στην Ισπανία διαπίστωσαν πως, εκτός των άλλων, ένα μενού πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως το ελαιόλαδο, τα ψάρια, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα φυλλώδη λαχανικά, μπορεί να αποτελέσει ασπίδα κατά της κατάθλιψης.

loading...

Πώς έφτασαν οι ειδικοί σ’ αυτό το συμπέρασμα; Εξετάζοντας τις διατροφικές συνήθειες 15.000 ανθρώπων για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα μια ομάδα από αυτούς ακολουθούσε συστηματικά ένα πρόγραμμα μεσογειακής διατροφής, μια άλλη ένα ανάλογο πλάνο ονόματι Alternate Eating, ενώ οι υπόλοιποι γέμιζαν το πιάτο τους αποκλειστικά με φρούτα και λαχανικά. Στο τέλος αυτής της περιόδου, τα μέλη του πρώτου γκρουπ σημείωσαν τα λιγότερα περιστατικά εμφάνισης κατάθλιψης, γεγονός που οδήγησε τους επιστήμονες στην εξής διαπίστωση: η μεσογειακή διατροφή εστιάζει σε τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα η κατανάλωση των οποίων συνδέεται με την καλή διάθεση. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που οι γκουρού του wellness παγκοσμίως συμβουλεύουν τους πελάτες τους να υιοθετήσουν ένα τέτοιο διαιτολόγιο.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …