Σάββατο , Νοεμβρίου 18 2017
Home / Διαιτολόγοι - Διατροφολόγοι / Μελιτζανοσαλάτα με πάπρικα

Μελιτζανοσαλάτα με πάπρικα

Συστατικά
  • 1 σκ. σκόρδο, με τη φλούδα της
  • 4 μεσαίες μελιτζάνες, κομμένες φέτες στη μέση κατά μήκος
  • ⅓ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ⅔ φλιτζανιού ταχίνι
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1½ κ.γ. κύμινο τριμμένο
  • 1½ κ.γ.  πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • σπόρους ροδιού, για γαρνίρισμα
  • φρυγανισμένο ψωμί ή πίτες, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ζεσταίνουμε το φούρνο στο γκριλ.
  • Τοποθετούμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες, με τη φλούδα προς τα επάνω, σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο.
  • Καλύπτουμε πάλι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν παντού πολύ καλά, για περίπου 20 λεπτά για το σκόρδο, και περίπου 40 λεπτά για τις μελιτζάνες.
  • Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες αδειάζοντας τη σάρκα τους σε ένα μπολ.
  • Μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τις μελιτζάνες, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, τη σοκολάτα, το μισό μαϊντανό, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι, και τα κάνουμε πουρέ μέχρι να γίνει το μείγμα μας λείο.
  • Το αδειάζουμε σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε το με τον υπόλοιπο μαϊντανό και τους καρπούς του ροδιού, σερβίρουμε με πίτα στο πλάι, για  να βουτάμε.

Αξίζει να δείτε...

Το Σωστό Πρωινό

Για να το πετύχεις αυτό, έχε υπόψη σου τρεις κατηγορίες τροφών: 1. Ολικής αλέσεως υδατάνθρακες ...