Σάββατο , Νοεμβρίου 18 2017
Home / Διατροφή / Μαρμελάδα Ροδάκινο

Μαρμελάδα Ροδάκινο

Τα ροδάκινα, ο πορτοκαλί καλοκαιρινός διατροφικός θησαυρός αποτελεί την πρώτη μας ύλη για να φτιάξουμε μια σπιτική μαρμελάδα που θα συνοδεύσει υπέροχα το πρωινό της οικογένειας.

Υλικά

1200 γραμμάρια ροδάκινα καθαρισμένα
900 γραμμάρια ζάχαρη
1 χυμό πορτοκάλι
Λίγες σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση

loading...

Στο multi προσθέτουμε τα ροδάκινα και τα πολτοποιούμε, μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια.Έπειτα σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα ροδάκινα, τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού.Τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε την ένταση και σιγοβράζουμε περίπου για περίπου είκοσι λεπτά, και σταδιακά ανακατεύουμε για να μην κολλήσει. Τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες του λεμονιού, όταν κρυώσει την βάζουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.

Αξίζει να δείτε...

Ψωμί του τοστ

Συστατικά 475 γρ. νερό 135 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 20 γρ. μαγιά ξερή 60 γρ. ελαιόλαδο ...