Παρασκευή , Μάιος 25 2018
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Μαρμελάδα ροδάκινο με βανίλια και αρμπαρόριζα

Μαρμελάδα ροδάκινο με βανίλια και αρμπαρόριζα

Μερίδες: 4 βαζάκια

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 80 λεπτά

Συστατικά:

2 κιλά ώριμα ροδάκινα
180γρ στέβια
2 κλωναράκια φρέσκια βανίλια
χυμό από 1 λεμόνι
3 φύλλα αρμπαρόριζας

Οδηγίες:

loading...

Αγοράζουμε ροδάκινα προσέχοντας να μην είναι χτυπημένα και μαύρα. Τα πλένουμε πολύ καλά και μετά καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα μία στρώση ροδάκινα και πασπαλίζουμε με στέβια, επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα ροδάκινα. Ανοίγουμε το κλωναράκια της βανίλιας κατά μήκος και με το μαχαίρι παίρνουμε τα μαύρα σποράκια τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε και ολόκληρα τα κλωναράκια από τις βανίλιες. Προσθέτουμε και τα φύλλα αρμπαρόριζας και αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μία μεμβράνη για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλο το βράδυ ώστε να αφήσουν τα υγρά τους και να λιώσει η στέβια. Βάζουμε την κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά περίπου και ανακατεύουμε συχνά. Προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει ακόμα μία βράση. Δοκιμάζουμε το δέσιμο της μαρμελάδας με τον πιο κάτω τρόπο: Παίρνουμε μία κουταλιά της σούπας  μαρμελάδα και τη ρίχνουμε  σε ένα πιάτο. Με το δάχτυλο μας κάνουμε μια γραμμή και αν η μαρμελάδα μείνει σταθερή και δεν κλείσει είναι έτοιμη. Αφαιρούμε τα κλωναράκια της βανίλιας και την αρμπαρόριζα και βάζουμε σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.

 

Αξίζει να δείτε...

Χριστουγεννιάτικη τούρτα

Συστατικά Για τα 2 παντεσπάνια 300 γρ. αλέυρι γ.ο.χ (150+150) 300 γρ. άχνη (150+150) 12 αυγά (6+6) ...