Κυριακή , Δεκέμβριος 17 2017
Home / Δίαιτα / Μανιτάρια γεμιστά με κινόα ανθότυρο και καρύδια

Μανιτάρια γεμιστά με κινόα ανθότυρο και καρύδια

Συστατικά
  • 3 μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο
  • 60 γρ κινόα
  • 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 100 γρ ανθότυρο
  • 3 κουτ. σούπας καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
    Διαδικασία
    1. Ξεπλένουμε μέσα σε σουρωτήρι την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό. Την βάζουμε σε κατσαρολάκι με νερό να την σκεπάζει και λίγο πιο πάνω και τη βράζουμε για 20 λεπτά. Την στραγγίζουμε και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
    2. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αδειάζουμε μέρος τους με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού, έτσι ώστε να κάνουμε χώρο για τη γέμιση. Κόβουμε αυτό που αδειάσαμε σε μικρότερα κομμάτια.
    3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι προσθέτοντας και τα κομμένα μανιτάρια να σοταριστούν κι αυτά.
    4. Μεταφέρουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια – μανιτάρια στο μπολ με την κινόα και προσθέτουμε το ανθότυρο τα καρύδια και τη ρίγανη. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
    5. Τοποθετούμε τα καθαρισμένα μανιτάρια σε ένα λαδωμένο ταψάκι και τα γεμίζουμε με τη γέμιση μας. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού πιέζουμε τη γέμιση να καθίσει καλά στα μανιτάρια.
    6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.
    7. Σερβίρουμε αμέσως με μια πράσινη σαλάτα ή ως συνοδευτικό.
    Σημειώσεις

    Αν δεν σας αρέσει η κινόα αντικαταστήστε την με ρύζι ή πλιγούρι.

    loading...

    Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ανθότυρο με μια κρέμα καρύδας  για νηστίσιμο αποτέλεσμα.

Αξίζει να δείτε...

Χριστουγεννιάτικη Σαλάτα με προσούτο, καρύδια, ρόδι & υπέροχο dressing

Μια συνταγή για μια πλούσια, δροσερή και πεντανόστιμη σαλάτα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι ...