Κυριακή , Νοεμβρίου 19 2017
Home / Διατροφή / Μακαρονάδα με χαλούμι, μανιτάρια και καρύδια

Μακαρονάδα με χαλούμι, μανιτάρια και καρύδια

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • ¼ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 250 γρ. χαλούμι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • ½ φλιτζ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια (λευκά ή φαιά, αναζητήστε τα εγχώρια «λαζαρίνα»)
  • αλάτι και πιπέρι
  • 250 γρ. ανάμικτο γιαούρτι με κρέμα γάλακτος

Όση ώρα τα μακαρόνια βυθίζονται στο βραστό αλατισμένο νερό, ετοιμάζω τη συνοδεία τους (έχω πάντα κατά νου να κρατήσω μισό φλιτζάνι από τον καυτό ζωμό προτού τα σουρώσω στο τέλος).

Ξεσκονίζω/σκουπίζω τα μανιτάρια με ένα πανάκι και τα κόβω φέτες. Ψιλοκόβω το σκόρδο. Σπάω τα καρύδια και αφού στεγνώσω κάπως το χαλούμι με χαρτί κουζίνας, το κόβω κυβάκια.

loading...

Ζεσταίνω 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Ξανθίζω εκεί ανακατεύοντας για 3 λεπτά το χαλούμι μαζί με τα σπασμένα καρύδια. Οταν το χαλούμι χρυσαφίσει, τα αποσύρω και τα αφήνω σε ένα πιάτο, σκεπασμένα για να μη κρυώσουν, στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και όταν κάψει για τα καλά, ρίχνω τα μανιτάρια. Δυο λεπτά αργότερα, προσθέτω το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Τα φέρνω βόλτες για 3-4 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτω, με χαμηλή την ένταση της φωτιάς, το μίγμα κρέμας-γιαουρτιού μαζί με το ½ φλιτζάνι νερό των μακαρονιών. Ανακατεύω καλά για 1-2 λεπτά και είναι έτοιμο.

Αναμειγνύω στη βαθιά γαβάθα τα ζυμαρικά με τη σάλτσα μανιταριών και πασπαλίζω με το χαλούμι και τα καρύδια. Έξτρα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι απαραίτητο.

Αξίζει να δείτε...

Γεμιστός σολομός με αρωματικά

Συστατικά 2 φιλέτα σολομού βάρους (750 γρ. το κάθε ένα περίπου) 1 ματσάκι μαϊντανό 1/2 ...