Σάββατο , Απρίλιος 21 2018
Home / Διαιτολόγοι - Διατροφολόγοι / Μήπως μαγειρεύεις και εσύ λάθος τα μακαρόνια σου;

Μήπως μαγειρεύεις και εσύ λάθος τα μακαρόνια σου;

Σε περίπτωση που ανήκεις σε εκείνους που θεωρούν ότι το να φτιάξουν μια μακαρονάδα σημαίνει «βράζω μακαρόνια», τότε μπήκες μόνο σου στη μαύρη λίστα. Κράτα σημειώσεις, λοιπόν. Αυτό είναι το πρώτο σφάλμα στο οποίο υποκύπτεις κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος μιας λαχταριστής μακαρονάδας.

Τα υπόλοιπα θα βρεις παρακάτω:

loading...
  • Δεν ρίχνεις αλάτι στο νερό που βράζει μες στην κατσαρόλα.Ή το ρίχνεις πολύ νωρίς, όταν ακόμη το νερό είναι κρύο. Το σωστό είναι αλατώνεις όταν το νερό έχει πάρει βράση.
  • Ρίχνεις λάδι στο νερό, το οποίο έχεις ως αποτέλεσμα να λαδώνει τα μακαρόνια και να μην τα αφήνει στη συνέχεια να απορροφήσουν τη σάλτσα.
  • Ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας. Ξεκόλλα, οι κανόνες είναι για να σπάνε.
  • Αμελείς να ανακατεύεις τακτικά τα μακαρόνια όσο βράζουν. Παραδέξου το, βαριέσαι.
  • Δεν συνοδεύεις τα μακαρόνια με την κατάλληλη σάλτσα. Για παράδειγμα όσο πιο πλούσια και πυκνή σε υφή είναι σάλτσα τόσο περισσότερο έχει ανάγκη να «δέσει» με οποιοδήποτε είδος μακαρονιού έχει πτυχώσεις ή τρύπες, όπως είναι οι πένες.
  • Σουρώνεις τα μακαρόνια και μετά τα ξεπλένεις με κρύο νερό. Μέγα λάθος, γιατί με τον τρόπο αυτό απομακρύνεις το άμυλο, θρεπτικό συστατικό για την καλή υγεία του οργανισμού σου.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή ...