Παρασκευή , Ιούνιος 22 2018
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Λουκουμάδες από κέικ μπανάνας

Λουκουμάδες από κέικ μπανάνας

Συστατικά
  • 2 μπανάνες πολύ ώριμες, σε κομμάτια
  • 65 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1  αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 110 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½  κ.γ. μαγειρική σόδα, κοφτή
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 40 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 150 γρ. σοκολάτας γάλακτος κουβερτούρα, χοντροκομμένη
  • 600 γρ. ηλιέλαιο
    200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ κανέλα σε σκόνη
  • παγωτό σοκολάτας για σερβίρισμα
Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

9
Μερίδα/

Μέθοδος Εκτέλεσης

loading...
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Σοτάρουμε για 5-10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η παραπανίσια υγρασία. Είναι έτοιμο το μείγμα όταν με το ανακάτεμα και μόνο οι μπανάνες διαλύονται.
  • Βγάζουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  • Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας
  •  και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα στερεά, το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε μέσα και το μείγμα των υγρών. Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μια μάζα, προσοχή δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και τη σοκολάτα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ (10 * 20 εκ.) που έχουμε αλευροβουτυρώσει καλά.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 30-40 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
  • Ξεφορμάρουμε μετά από 15 λεπτά.
  • Αφού κρυώσει καλά το κέικ μας κόβουμε σε φέτες πάχους 4 εκ. Κάθε φέτα την κόβουμε σε 9 ίσα κυβάκια περίπου 4 εκ.
  • Στη συνέχεια,  βάζουμε το ηλιέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και με το μαγειρικό θερμόμετρο υπολογίζουμε να φτάσει 180 ° C το λάδι.
  • Βάζουμε σε ένα πλατύ σκεύος την κανέλα και τη ζάχαρη τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Όταν πιάσει θερμοκρασία το λάδι μας ρίχνουμε σε δόσεις τα κυβάκια μας και αφήνουμε στο λάδι για 3-4 λεπτά.
  • Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα αφαιρούμε από το λάδι και τα ρίχνουμε στο μείγμα ζάχαρη-κανέλα.
  • Περνάμε κάθε πλευρά από το μείγμα και αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν για 7-10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με παγωτό σοκολάτας.

Αξίζει να δείτε...

Γιορτές, κιλά και παιδί. Πως μπορεί να χάσει τα κιλά των γιορτών το παιδί μου;;

Τις περισσότερες φορές μαζί με τις διακοπές του σχολείου, την ξεκούραση και τον Άγιο Βασίλη …