Σάββατο , Νοεμβρίου 18 2017
Home / Διαιτολόγοι - Διατροφολόγοι / Λαζάνια με κοτόπουλο και τυριά

Λαζάνια με κοτόπουλο και τυριά

Συστατικά
  • 450 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.γ. κάρυ για τον κιμά
  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 200 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 16 φύλλα λαζάνια
  • 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 70 γρ. γραβιέρα τριμμένη για τον κιμά
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη για πασπάλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσει .
  • Έπειτα προσθέτουμε και το σκόρδο και στη συνέχεια και τον κιμά μαζί με 1 κ.γ. κάρυ. Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να ασπρίσει.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το αλκόολ. Αφού εξατμιστεί , χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε την έτοιμη σάλτσα ντομάτας. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  • Έπειτα προσθέτουμε και το ζωμό και την κρέμα γάλακτος , αλάτι , πιπέρι φρέσκο και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Η γέμιση είναι πολύ αραιή αλλά το θέλουμε έτσι γιατί θα την τραβήξουν τα λαζάνια.
  • Αποσύρουμε το μείγμα του κιμά από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα και τα 70 γρ. γραβιέρα.
  • Απλώνουμε  λίγο από τον κιμά με μία κουτάλα στη βάση ενός ταψιού 25×30εκ. ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Σκεπάζουμε με τα μισά λαζάνια και προσθέτουμε τη μισή γέμιση. Από πάνω στρώνουμε τα άλλα μισά λαζάνια και την υπόλοιπη γέμιση. Από πάνω πασπαλίζουμε με τα 150 γρ. τυρί.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
  • Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά ακόμα μέχρι το φαγητό να πάρει χρώμα.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί το φαγητό για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Αξίζει να δείτε...

Το Σωστό Πρωινό

Για να το πετύχεις αυτό, έχε υπόψη σου τρεις κατηγορίες τροφών: 1. Ολικής αλέσεως υδατάνθρακες ...