Παρασκευή , Δεκέμβριος 15 2017
Home / Μαγειρική / Λαβράκι στο χαρτί

Λαβράκι στο χαρτί

Φαγκρί, λαβράκια, σκορπίνες, πετρόψαρα, μπαρμπούνια αλλά και μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές… Τρεις διαφορετικές συνταγές με «άρωμα» από θάλασσα στο καλοκαιρινό τραπέζι σας

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 λαβράκια μέτρια καθαρισμένα
  • 8 ροδέλες ντομάτας χωρίς φλούδα και σπόρια
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

loading...

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε σε μπολ το λάδι μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω τα λαβράκια και βάζουμε στην κοιλιά τους από 1 κλωναράκι θυμάρι. Τοποθετούμε πάνω σε διπλό χαρτί ψησίματος 1 ροδέλα ντομάτα, από πάνω το ψάρι και από πάνω 1 ροδέλα ντομάτα. Περιχύνουμε με λεμόνι και το μείγμα λαδιού-βουτύρου. Κλείνουμε καλά το χαρτί ψησίματος και επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα ψάρια. Τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.

Αξίζει να δείτε...

Χριστουγεννιάτικος κορμός με φρούτα του δάσους

Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά + 2 κρόκοι 75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 75 γρ. ...