Τετάρτη , Ιανουάριος 17 2018

Κροκέτες ψαριού

Συστατικά

Για τις κροκέτες

  • 300 γρ. ψάρια της αρεσκείας σας χωρίς κόκαλο και πέτσα ψημένα ή τηγανιτά
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 1 λάιμ σε ξύσμα και χυμό
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • φρυγανιά τριμμένη
  • αλεύρι
  • αυγό
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • μαγιονέζα για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μια πολύ ωραία συνταγή για να χρησιμοποιήσουμε τα ψάρια που μας έχουν μείνει, είτε είναι ψητά στον φούρνο είτε στο τηγάνι.

loading...
  • Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια μας από δέρμα και κόκκαλα.
  • Έπειτα βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τις κροκέτες.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Με ελαφρά βρεγμένα χέρια πλάθουμε κροκέτες από το μείγμα σε σχήμα της αρεσκείας μας και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Αν θέλουμε μετά αφού παγώσουν καλά να τις βάλουμε σε ένα μπολ ή σε ένα σακουλάκι και να τις διατηρήσουμε εκεί για 1-2 μήνες ώστε να τις ετοιμάσουμε όταν τις χρειαστούμε.
  • Βγάζουμε τις κροκέτες από την κατάψυξη και τις πανάρουμε περνώντας τες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και έπειτα από τη φρυγανιά.
  • Τις τηγανίζουμε σε ένα πλατύ ρηχό τηγάνι που έχουμε βάλει 2 εκ. σε ύψος ελαιόλαδο και το έχουμε φέρει στους 180° C, τις στραγγίζουμε σε αρκετό χαρτί κουζίνας ώστε να φύγουν τα πολλά λάδια και σερβίρουμε με μαγιονέζα.

Αξίζει να δείτε...

Κορμός με σοκολάτα

Συστατικά Για το παντεσπάνι 6 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους 1 πρέζα αλάτι 80 ...