Πέμπτη , Ιανουάριος 18 2018
Home / Μαγειρική / Κρεατόσουπα

Κρεατόσουπα

Τι θα χρειαστείτε:

1 1/2 κιλό μοσχάρι (σπάλα,ποντίκι,λάπα,κότσι)
1 πράσο σε ροδέλες
10-12 κρεμμυδάκια για στιφάδο
10 πατάτες μικρού μεγέθους
8-10 καρότα baby
1 φύλλο δάφνης
1 κλαράκι δενδρολίβανο
Θυμάρι
1 λίτρο ζωμό βοδινού
1 φλούδα λεμονιού
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

loading...

Τι θα κάνετε: Πλένετε το μοσχάρι, το κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Το βάζετε σε μία κατσαρόλα και ρίχνετε νερό περίπου1 1/2 λίτρα. Βράζετε σε δυνατή φωτιά το μοσχάρι και ξαφρίζετε. Μόλις βράσει το κρέας, προσθέτετε τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το δενδρολίβανο, τη φλούδα του λεμονιού, το θυμάρι, τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ελαιόλαδο και σιγοβράζετε. Περίπου 15′ λεπτά πριν κατεβάσετε από την φωτιά προσθέτετε τα καρότα και το πράσο. Αφαιρείτε το φύλλο δάφνης, το δενδρολίβανο και τη φλούδα του λεμονιού. Σερβίρεται ζεστή με αρκετό λεμόνι!

Αξίζει να δείτε...

Μελομακάρονα με λίγες θερμίδες!

Δοκιμάστε να φτιάξετε τα μελομακάρονα που προτείνουν οι διαιτολόγοι για όσους δε θέλουν να επιβαρυνθούν ...