Σάββατο , Οκτώβριος 20 2018
Home / Δίαιτα / Κράνμπερι. Το νέο αντιβιοτικό;

Κράνμπερι. Το νέο αντιβιοτικό;

Οι κατακόκκινοι αυτοί καρποί που στολίζουν γλυκά και σαλάτες και γίνονται μαρμελάδα και χυμός μπορεί να ανοίξουν νέους δρόμους στη βιομηχανία φαρμάκων, δείχνει νέα έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, συστατικά, τα οποία βρίσκονται στον χυμό των αγαπημένων μας κράνμπερι, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία νέων αντιβιοτικών, καθώς φαίνεται να μπλοκάρουν τις βακτηριακές λοιμώξεις.

loading...

Τα συστατικά αυτά, στα οποία αναφέρονται οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, είναι τα γνωστά φλαβονοειδή, που φαίνεται να περιορίζουν την ικανότητα του βακτηρίου E.coli να προκαλεί μόλυνση. Το παραπάνω βακτήριο, αν και συχνά συνδέεται με τροφικές δηλητηριάσεις, έχει πολλά στελέχη και ευθύνεται για πολλά είδη λοιμώξεων, ανάμεσά τους και αυτές του ουροποιητικού.

Η καθηγήτρια Terri Camesano δήλωσε ότι «με την εμφάνιση των μικροβίων που είναι ανθεκτικά στα σύγχρονα αντιβιοτικά, ο καλύτερος τρόπος για να τα αντιμετωπίσουμε είναι η βαθύτερη κατανόηση των μηχανισμών της βακτηριακής λοίμωξης, ώστε να βρεθούν νέοι πιθανοί στόχοι για τα αντιβιοτικά».

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …