Παρασκευή , Μάιος 25 2018
Home / Διατροφή & Υγεία / Κράκερς με λιναρόσπορο και κρεμμύδια

Κράκερς με λιναρόσπορο και κρεμμύδια

Υλικά (για περίπου 60 κομμάτια):

¼ της κούπας λιναρόσπορο και ¼ της κούπας τριμμένο λιναρόσπορο
1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ. baking powder
½ κ.γ. χοντρό αλάτι
2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, μαλακό
1 κ.σ. και 1 κ.γ. τριμμένο κρεμμύδι
1 κ.σ. και 1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ κούπα αποβουτυρωμένο γάλα
1 ασπράδι από μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς, με σχάρες στο ανώτερο και χαμηλότερο επίπεδο. Βάλτε όλον τον λιναρόσπορο, το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και «χτυπήστε» τα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (για 2 λεπτά). Ανακατέψτε μέσα το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα ρίξτε το γάλα. Αναμείξτε μέχρι να ομογενοποιηθούν (όχι πολύ).

loading...

Χωρίστε τη ζύμη που έχει προκύψει στη μέση. Απλώστε το κάθε μέρος σε ελαφρώς αλευρωμένο ταψάκι και έπειτα μεταφέρετέ το σε χαρτί ψησίματος. Κόψτε το κάθε ένα σε τετράγωνα με τη ροδέλα της πίτσας (υπολογίστε από την κάθε ζύμη να προκύψουν περίπου 30 κρακεράκια).

Απλώστε με το πινέλο ασπράδι αυγού πάνω από την κάθε ζύμη και ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι από πάνω, αν θέλετε. Ψήστε ταυτόχρονα μέχρι να σφίξουν κάπως οι ζύμες, για 20 λεπτά και μετά ανεβοκατεβάστε τις σχάρες στον φούρνο και γυρίστε τα κράκερ από την άλλη πλευρά. Ψήστε για άλλα 20 λεπτά.

Όταν θα είναι έτοιμα αφήστε τα να κρυώσουν. Μπορείτε να δίνετε κάθε μέρα στα παιδιά από λίγα, με μερικά κομμάτια από το αγαπημένο τους κίτρινο τυρί.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή ...