Τετάρτη , Δεκέμβριος 13 2017
Home / Διατροφή / Κοτόπουλου στη γάστρα.

Κοτόπουλου στη γάστρα.

Υλικά:

  • 10 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 600 γραμμάρια πατατούλες baby
  • 500 γραμμάρια ντοματίνια
  • 1 πορτοκάλι κομμένα στα τέσσερα
  • 4 κουταλιές της σούπας οξύμελι (μπαλσάμικο με μέλι)
  • 150 γραμμάρια φέτα ή καλαθάκι Λήμνου
  • Μισή κουταλιά κύμινο (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • Ρίγανη
  • Λάδι
  • Αλατοπίπερο

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ο C. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα για 10-15 λεπτά. Όταν βράσουν τις πατάμε με το πιρούνι ή το χέρι μας να σπάσουν και ν’ ανοίξουν λιγάκι. Σε γάστρα με καπάκι βάζουμε το κοτόπουλο και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, εκτός από το σουσάμι. Τα ντοματίνια τα προσθέτουμε ολόκληρα, εκτός αν είναι μεγάλα, οπότε μπορούμε να τα πιέσουμε λίγο να σπάσουν και να βγάλουν το ζουμάκι τους στο φαγητό μας. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου  μία ώρα και 30′ πριν το τέλος, βγάζουμε το καπάκι να εξατμιστούν τα υγρά και να μελώσει ωραία το φαγητό μας. Σερβίρουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι.

Αξίζει να δείτε...

Ένα εκπληκτικό πρωινό για τις γιορτές: Το νοστιμότερο Χριστουγεννιάτικο cake που δοκίμασες ποτέ!

Ορίστε και μία συνταγή για τις ημέρες των εορτών, διαφορετική από τις άλλες: Ένα υπέροχο ...