Τετάρτη , Δεκέμβριος 13 2017

Κορμός

Συστατικά
  • 400 γρ. χαλβά βανίλια, κομμένο σε κύβους 0.5 εκ.
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 200 γρ. μέλι
  • 450 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. φυστίκια αράπικα (peanuts) ολόληρα

30 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

loading...
12

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τη σοκολάτα, σε ένα μεταλλικό μπολ, πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στο ίδιο μπολ, ρίχνουμε μέσα το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Προσθέτουμε και τα φυστίκια ολόκληρα και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε μέσα και το χαλβά κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε ελαφρά. Το χαλβά τον ρίχνουμε στο τέλος για να μη λιώσει.
  • Παράλληλα στρώνουμε μεβράνη σταυρωτά σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ μεγέθους 10 x 25 εκ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  • Αφήνουμε για 2 ώρες ή καλύτερα μια ολόκληρη νύχτα μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
  • Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αξίζει να δείτε...

Ένα εκπληκτικό πρωινό για τις γιορτές: Το νοστιμότερο Χριστουγεννιάτικο cake που δοκίμασες ποτέ!

Ορίστε και μία συνταγή για τις ημέρες των εορτών, διαφορετική από τις άλλες: Ένα υπέροχο ...