Δευτέρα , Ιούλιος 16 2018
Home / Βιταμίνες / Κινόα: ξέρεις πως να την μαγειρέψεις;

Κινόα: ξέρεις πως να την μαγειρέψεις;

Διαθέσιμα προϊόντα

Στην ελληνική αγορά η κινόα διατίθεται συσκευασμένη με τη μορφή σπόρων (αναποφλοίωτοι ή αποφλοιωμένοι, βιολογικής προέλευσης ή συμβατικής) και δευτερευόντως με τη μορφή νιφάδων πρωινού, μπισκότων, γκοφρετών, «γάλακτος», αλευριού κ.ά.

loading...

Προετοιμασία και κατανάλωση

Οι σπόροι κινόα μπορούν να αντικαταστήσουν το ρύζι σε πολλές συνταγές, αλμυρές και γλυκές, π.χ. σούπες, πιλάφι, ρυζόγαλο. Πριν από το μαγείρεμα πρέπει να ξεπλένονται με πολύ νερό μέσα σε σουρωτήρι, να τρίβονται ελαφρώς με το χέρι και να σουρώνονται καλά – έτσι απομακρύνεται η πικράδα τους και μένει μόνο η ιδιαίτερη καρυδάτη γεύση τους! Κατόπιν μαγειρεύονται σε νερό ή ζωμό όπως ακριβώς το ρύζι, σε αναλογία 2 φλιτζάνια νερό για κάθε 1 φλιτζάνι κινόα. Μαγειρεμένοι με αυτό τον τρόπο οι σπόροι χρησιμοποιούνται κυρίως μέσα σε σαλάτες λαχανικών, συνδυάζονται με όσπρια, π.χ. φακές, σερβίρονται με κρέας, κοτόπουλο και ψάρι ή καταναλώνονται στο πρωινό αντί δημητριακών, π.χ. αναμειγμένοι με γάλα ή γιαούρτι, κομματάκια φρούτων και μέλι.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …