Σάββατο , Νοέμβριος 17 2018
Home / Δίαιτα / Κεφτεδάκια από γαλοπούλα: Μικρές απολαυστικές μπουκίτσες!

Κεφτεδάκια από γαλοπούλα: Μικρές απολαυστικές μπουκίτσες!

Αρκετά υγιεινά, πεντανόστιμα και έτοιμα είτε για το τηγάνι, είτε για το φούρνο, τα κεφτεδάκια με κιμά γαλοπούλας είναι γευστική υπόθεση!

Yλικά

  • 1 κιλό κιμά από γαλοπούλα
  • 3 αβγά
  • 150 γραμμ. βούτυρο
  • 200 γραμμ. παρμεζάνα
  • 200 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
  • 20 γραμμ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, έπειτα προσθέστε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και τον άνηθο, τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και τα αφήνετε να κρυώσουν.

loading...

Σε ένα μπολ τοποθετήστε τον κιμά, τα αβγά, την παρμεζάνα, τη φρυγανιά και το βούτυρο με το κρεμμύδι.

Στη συνέχεια, αλατοπιπερώστε και ζυμώστε καλά.

Αφού ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, πλάθετε τα μπιφτεκάκια σε σχήμα μπαλίτσας και τα σοτάρετε και από τις 2 πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα, ύστερα τα τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά, ώστε να κρατηθούν ζουμερά.

Για ακόμη πιο υγιεινό αποτέλεσμα, προετοιμάστε τα κεφτεδάκια στο φούρνο αντί για το τηγάνι

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …