Τετάρτη , Νοεμβρίου 22 2017
Home / Διατροφή / Καταπολεμήστε το στρες διατροφικά!!

Καταπολεμήστε το στρες διατροφικά!!

Η διατροφή συμβάλλει στη μείωση του άγχους.

Κι όμως στο ψυγείο σας κρύβονται θησαυροί, οι οποίοι μπορούν να σας απαλλάξουν από το έντονο στρες που πλήττει την καθημερινότητά σας. Σύμφωνα από διάφορες έρευνες μερικά τρόφιμα αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης. Είναι μία ουσία που βρίσκεται στον εγκέφαλό σας και λειτουργεί ως «ηρεμιστικό» στον οργανισμό σας.

Επιπλέον είναι κάποια άλλα τρόφιμα τα οποία μειώνουν τα επίπεδα κορτιζόλης και αδρεναλίνης. Είναι οι δύο γνωστές ορμόνες του στρες. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι με τη σωστή διατροφή μπορείτε να ελέγξετε το στρες στην καθημερινότητά σας.

Δείτε παρακάτω σε ποια τρόφιμα πρέπει να λέτε «ναι» και σε ποια πρέπει να είστε λίγο πιο εγκρατείς:

loading...
  • ΝΑΙ: δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά, λιπαρά ψάρια με Ω-3 λιπαρά οξέα, ξηρούς καρπούς, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών, άπαχο κρέας και πουλερικά.
  •  ΟΧΙ: αλκοόλ, καφεϊνη, γλυκά, μπισκότα , αναψυκτικά άσπρη ζάχαρη, ζυμαρικά, λευκό ψωμί.

 

Όπως διαπιστώνετε λοιπόν η υγιεινή διατροφή έχει πολλά θετικά στην υγεία του οργανισμού σας. Αντικειμενικά το στρες είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους λόγω των απαιτήσεων της ζωής.Αναθεωρήστε λίγο τις συνήθειές σας στη διατροφή σας και θα δείτε ότι θα έχετε πολλά θετικά αποτελέσματα στην υγεία σας.

Αξίζει να δείτε...

Πρακτικές και αντιλήψεις ενηλίκων σε θέματα διατροφής

Στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, συνήθως, παρατηρούνται απρόβλεπτες και μη επιθυμητές διατροφικές συμπεριφορές, όπως η άρνηση ...