Παρασκευή , Απρίλιος 20 2018
Home / Διαιτολόγοι - Διατροφολόγοι / Καρυδόπιτα με πορτοκάλι

Καρυδόπιτα με πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Για την καρυδόπιτα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το ξύσμα και το καρύδι.
  2. Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε το γάλα και το λικέρ και ομογενοποιούμε.
  5. Με το μπλέντερ στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε σιγα σιγά το μίγμα το αλευριού.
  6. Μόλις ετοιμαστεί προσθέτουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 180C μέχρι το σημείο που αν τρυπήσουμε το κέντρο της καρυδόπιτας με ένα καλαμάκι αυτό θα βγει καθαρό.
  7. Περιχύνουμε με το σιρόπι.
  8. Για το σιρόπι: Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.
  9. Βράζουμε για 10 λεπτά, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Για 10 μερίδες
ΥΛΙΚΑ

Για την καρυδόπιτα

loading...

100 γρ. ζάχαρη
40 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
40 γρ. κρόκους
115 γρ. γάλα
30 γρ. λικέρ πορτοκάλι
70 γρ. αλεύρι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
8 γρ. κανέλα
10 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
550 γρ. καρύδι τριμμένο

Για το σιρόπι

100 γρ. ζάχαρη
300 γρ. μέλι
325 γρ. νερό
2 γρ. χυμό λεμόνι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι σε φλούδες

Αξίζει να δείτε...

Γιορτές, κιλά και παιδί. Πως μπορεί να χάσει τα κιλά των γιορτών το παιδί μου;;

Τις περισσότερες φορές μαζί με τις διακοπές του σχολείου, την ξεκούραση και τον Άγιο Βασίλη ...