Κυριακή , Νοεμβρίου 19 2017
Home / Uncategorized / Κανελόνια με ζαμπόν και τυρί

Κανελόνια με ζαμπόν και τυρί

Τα κανελόνια είναι ένα ζυμαρικό που το επιλέγω συχνά για τα οικογενειακά μας γεύματα καθώς μπορώ να το γεμίσω με διαφορετικά υλικά κάθε φορά και το γευστικό αποτέλεσμα να μην με προδίδει ποτέ.

Υλικά:

1 κουτί κανελόνια
150γρ. μανιτάρια
100γρ. γκούντα τριμμένο
50γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
100γρ. ζαμπόν
5 φέτες τυρί του τοστ
50γρ. φέτα τριμμένη
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος
50γρ. φέτα τριμμένη
1 αυγό
πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

loading...

Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με τις δύο κουταλιές λάδι και τσιγαρίζουμε τα δύο υλικά. Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα τυριά με το πιπέρι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ζαμπόν χωρίς το λάδι και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα-ένα τα κανελόνια και τα γεμίζουμε με προσοχή. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό και το νεράκι και περιχύνουμε πάνω από τα κανελόνια αφού πρώτα τα βάλουμε μέσα σε ένα πυρέξ.  Ψήνουμε στους 150 βαθμούς. Μόλις δείτε ότι τα κανελόνια είναι έτοιμα βάλτε από πάνω τις φέτες γκούντα και άστα μέσα στην κουζίνα για να λιώσει το τυράκι.

Αξίζει να δείτε...

Σούπα για το κρυολόγημα

Η κοτόσουπα, όπως θα θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια, ήταν το γιατρικό της μαμάς ...