Κυριακή , Νοεμβρίου 19 2017

Κέικ μπανάνας

Συστατικά
  • 5 μπανάνες πολύ ώριμες
  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. σοκολάτας γάλακτος κουβερτούρα χοντροκομμένης
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας ή 2 βανιλίνες
  • 80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. σόδα κοφτή
  • λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για επιφάνεια
  • ζάχαρη άχνη και κακάο για πασπάλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, το βούτυρο και τη ζάχαρη.
  • Σοτάρουμε για 5-10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η παραπάνω υγρασία.
  • Είναι έτοιμο το μείγμα όταν με το ανακάτεμα και μόνο οι μπανάνες διαλύονται.
  • Βγάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  • Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει τα στερεά. Το αλεύρι, τις βανιλίνες, την σόδα και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε εκεί μέσα και το μείγμα των υγρών. Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μια μάζα αλλά δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα.
  • Στη συνέχεια και όταν έχει κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε τα καρύδια και τη σοκολάτα. Αυτό το κάνουμε για να μην λιώσει η σοκολάτα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ (30 εκ.) που έχουμε αλευροβουτυρώσει καλά.
  • Από πάνω ρίχνουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για να καραμελώσει η επιφάνεια.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά με μια ώρα.
  • Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα και ξεφορμάρουμε μετά από 15 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη αν θέλουμε και σερβίρουμε και με λίγο παγωτό.

Αξίζει να δείτε...

Pot Pies με κοτόπουλο

Συστατικά 2 κ.σ ελαιόλαδο 1 μεγάλο πράσο καθαρισμένο, ψιλοκομμένο 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη 2 φρέσκα ...