Παρασκευή , Ιούλιος 20 2018

Κέικ με ρούμι

Συστατικά

Για το κέικ

  • 4 αυγά, ολόκληρα
  • 3 κρόκοι
  • 100 γρ. ρούμι
  • 250 γρ. βούτυρο μαλακό
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα αμύγδαλο
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 180 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. παπαρουνόσπορος

Για το σιρόπι

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. ρούμι
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

  • ​Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με το νερό και τη ζάχαρη.
  • Όταν το σιρόπι μας αρχίσει να αφρίζει αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ρούμι, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε στην άρκη να κρυώσει.

Για το κέικ

loading...
  • Προθερμαίνουμετο φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, τους κρόκους, το ρούμι,το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα αναμειγνύουμε το αλεύρι, τις ζάχαρες, τον παπαρουνόσπορο. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και ενσωματώνουμε το μείγμα μας.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα αυγά. Αφαιρούμε από το μίξερ και απλώνουμε σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα κεικ 28 εκ. με τρύπα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Με το που βγάλουμε το κέικ από το φούρνο τρυπάμε με ένα μικρό μαχαιράκι σε διάφορα σημεία του κέικ και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Αξίζει να δείτε...

Γιορτές, κιλά και παιδί. Πως μπορεί να χάσει τα κιλά των γιορτών το παιδί μου;;

Τις περισσότερες φορές μαζί με τις διακοπές του σχολείου, την ξεκούραση και τον Άγιο Βασίλη …