Παρασκευή , Δεκέμβριος 15 2017

Κέικ με ρούμι

Συστατικά

Για το κέικ

  • 4 αυγά, ολόκληρα
  • 3 κρόκοι
  • 100 γρ. ρούμι
  • 250 γρ. βούτυρο μαλακό
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα αμύγδαλο
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 180 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. παπαρουνόσπορος

Για το σιρόπι

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. ρούμι
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

  • ​Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με το νερό και τη ζάχαρη.
  • Όταν το σιρόπι μας αρχίσει να αφρίζει αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ρούμι, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε στην άρκη να κρυώσει.

Για το κέικ

loading...
  • Προθερμαίνουμετο φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, τους κρόκους, το ρούμι,το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα αναμειγνύουμε το αλεύρι, τις ζάχαρες, τον παπαρουνόσπορο. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και ενσωματώνουμε το μείγμα μας.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα αυγά. Αφαιρούμε από το μίξερ και απλώνουμε σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα κεικ 28 εκ. με τρύπα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Με το που βγάλουμε το κέικ από το φούρνο τρυπάμε με ένα μικρό μαχαιράκι σε διάφορα σημεία του κέικ και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Αξίζει να δείτε...

Ευκολοι κουραμπιέδες

Τι χρειαζόμαστε: Mείγμα 1: 125 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο 125 γρ. βούτυρο γάλακτος 50 γρ. αμύγδαλα ...