Τετάρτη , Νοεμβρίου 22 2017

Κάστανα

Φθινόπωρο! Ώρα για κάστανα… Από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου τα κάστανα ωριμάζουν! Τι καλύτερο όταν έχει έξω κρύο να ανάβουμε το τζάκι και να ψήνουμε στη φωτιά τα αγαπημένα μας κάστανα…

Το κάστανο είναι της ο καρπός της καστανιάς. Βρίσκεται μέσα σε ξυλώδες περίβλημα που έχει αγκάθια εξωτερικά και ανοίγει όταν οι καρποί ωριμάσουν. Ανάλογα με το είδος, μέσα στο περίβλημα υπάρχουν συνήθως 2-3 καρποί, ή και μόνο ένας.

loading...

Το μέγεθος του κάστανου έχει να κάνει με την υγρασία, τη ποικιλία και τη σύσταση του εδάφους.

Η συγκομιδή γίνεται με τίναγμα των καρπών του δέντρου και στη συνέχεια γίνεται μάζεμα με το χέρι. Μερικοί στρώνουν δίχτυα για πιο εύκολο μάζεμα.

Τα νωπά κάστανα περιέχουν 50% νερό, 45% υδατάνθρακες και 5% φυτικό έλαιο.

Τα κάστανα χρησιμοποιούνται σε πολλές συνταγές της ζαχαροπλαστικής αλλά και της μαγειρικής!

Αξίζει να δείτε...

Ντόνατς κανέλα πορτοκάλι, ψημένα στο φούρνο

Η υγιεινή version των ντόνατς. Τι θα χρειαστούμε: 150 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα κίτρινο για ζυμωτό ...