Παρασκευή , Φεβρουάριος 22 2019
Home / Διατροφή / Θέλετε ένα υπέροχο δέρμα; Καταναλώστε αυτές τις τροφές!!
Beauty Spa Woman Portrait. Beautiful Girl Touching her Face. Perfect Fresh Skin. Pure Beauty Model Girl. Youth and Skin Care Concept. Pampering Skin. Health Care concept. Isolated on white background

Θέλετε ένα υπέροχο δέρμα; Καταναλώστε αυτές τις τροφές!!

Οι παρακάτω τροφές δεν προσφέρουν μόνο στον οργανισμό σας τις ευεργετικές τους ιδιότητες αλλά και στο δέρμα.

Συμπεριλάβετε τις στην καθημερινή σας διατροφή για να ενισχύσετε το δέρμα σας εσωτερικά, προσφέροντας του τα απαραίτητα συστατικά για να είναι νεανικό, σφριγηλό και λαμπερό.

1. Αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προστατεύει το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και από τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες. Η κατανάλωση 20 αμύγδαλων ημερησίως προσφέρει την απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης Ε καθώς και σιδήρου, μαγνησίου, καλίου, φωσφόρου, ασβεστίου και πρωτεϊνών.

2. Καρότα. Τα καρότα είναι πλούσια σε προβιταμίνη Α που ενισχύει την αναπαραγωγή των κυττάρων, του κολλαγόνου και της ελαστίνης, αυξάνει την πυκνότητα του συνδετικού ιστού καθώς και ενισχύει την αυτό-καθαριστική λειτουργία του δέρματος με αποτέλεσμα την μείωση και την πρόληψη της εμφάνισης των σπυριών. Επίσης, τα καρότα περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη C που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση με αποτέλεσμα να προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Καταναλώστε ένα καρότο την ημέρα για να λάβετε τις απαραίτητες ποσότητες βιταμινών.

loading...

3. Μαύρη σοκολάτα. Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε φλαβονόλες που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση με αποτέλεσμα την μείωση και την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης. Επίσης, οι φλαβονόλες μειώνουν την τραχύτητα του δέρματος και ενισχύουν την ανθεκτικότητα του έναντι των βλαβερών ακτινών του ήλιου. Καταναλώστε ημερησίως μια μικρή μπάρα μαύρης σοκολάτας ή σοκολάτας υγείας.

4. Πράσινο τσάι. Πλούσιο σε κατεχίνες, φλαβονοειδή και βιταμίνη C που προσφέρουν στο δέρμα ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση.

5. Σπανάκι. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Κ, μαγγάνιο, μαγνήσιο, σίδηρο, σελήνιο, φυλλικό οξύ, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες C και Β. Τα συστατικά αυτά προσφέρουν στο δέρμα ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενισχύουν την αναπαραγωγή των κυττάρων και του κολλαγόνου, μειώνουν και προλαμβάνουν την εμφάνιση των ρυτίδων και τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης, διατηρούν την υγρασία του δέρματος και εξισορροπούν τις λειτουργίες του.

6. Ντομάτες. Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου και την πρόωρη γήρανση και ενισχύει την αναπαραγωγή των κυττάρων με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι ελαστικό και σφριγηλό. Επίσης περιέχει βιταμίνες C και Α. Καταναλώστε ημερησίως περίπου μισή κούπα από μαγειρεμένες ντομάτες.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …