Τετάρτη , Νοεμβρίου 22 2017

Ζυμαρικά με φέτα

Συστατικά
  • 180-200 γρ. νερό
  • 3 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 80-100 γρ. βούτυρο Όλυμπος
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.γ. μπούκοβο (1 κ.γ. + 1 κ.γ.)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κλ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 100 γρ. φέτα Όλυμπος σε κυβάκια (50 γρ. + 50 γρ.)

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

loading...
4
Μερίδα/ες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά ώστε να δημιουργηθεί το ζυμάρι μας.
  • Βάζουμε μία κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό να βράσει.
  • Τοποθετούμε από πάνω της ένα σουρωτήρι. Προσοχή δεν πρέπει το σουρωτήρι να ακουμπάει στο νερό. Αν δεν έχουμε σουρωτήρι βάζουμε ένα αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσεως αρκετά πλατύτερο από την κατσαρόλα μας ώστε να μπορεί να μπει από πάνω της. Του κάνουμε πολλές τρύπες με ένα μαχαίρι και το τοποθετούμε πάνω από την κατσαρόλα που είναι στη φωτιά.
  • Βάζουμε ένα μέρος της ζύμης μας μέσα στο ταψάκι. Με μια σπάτουλα την απλώνουμε συνεχώς ώστε μέρος της ζύμης να περνάει από τις τρύπες του ταψιού και να πέφτει στο νερό που βράζει σαν μικρά μακαρονάκια. Προσοχή!! Αυτό πρέπει να γίνεται με πολύ γρήγορες κινήσεις για να μην κολλήσει η ζύμη στον πάτο του ταψιού.
  • Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι μας.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια της κατσαρόλας. Αυτό δεν παίρνει πάνω από 2-3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα ή με το σουρωτήρι και κρατάμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει ελαιόλαδο(για να μην κολλήσουν).
  • Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει και να ξεκινήσει να παίρνει ωραίο καστανό χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι να σοταριστεί.
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι (αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε λίγο μαϊντανό και λίγο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα).
  • Τέλος, προσθέτουμε και τα ζυμαρικά μας και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, να γίνουν τραγανά.
  • Τρίβουμε 50 γρ. φέτα πάνω από τα ζυμαρικά μας, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Σε αυτό το σημείο, αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο για να δώσει έξτρα άρωμα.
  • Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι, προσθέτουμε 1 κ.σ. μπούκοβο και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι να πάει παντού.
  • Σπάμε τα άλλα 50 γρ. φέτα από πάνω και σερβίρουμε στα πιάτα.

Αξίζει να δείτε...

Ντόνατς κανέλα πορτοκάλι, ψημένα στο φούρνο

Η υγιεινή version των ντόνατς. Τι θα χρειαστούμε: 150 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα κίτρινο για ζυμωτό ...