Τετάρτη , Φεβρουάριος 21 2018

Ζελέ βερίκοκο

Υλικά

  •  230 γρ. ξερά βερίκοκα
  •  600 γρ. νερό
  •  1/2  λεμόνι, χυμός
  •  3 φύλλο(α) ζελατίνη
  • για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)
  • αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας (δαμάσκηνα κλπ.)

Διαδικασία

Μουσκεύουμε τα βερίκοκα στο νερό για 1 νύχτα τουλάχιστον. Πολτοποιούμε τα βερίκοκα και τα προσθέτουμε στο νερό. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολάκι με λίγο κρύο νερό και στη συνέχεια τα λιώνουμε σε ελάχιστο ζεστό νερό. Τα ρίχνουμε στον πολτό, ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα ή μπολάκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, να παγώσει καλά το ζελέ μου (το δοκιμάζω με το δάχτυλο). Όταν σταθεροποιηθεί το ζελέ ξεφορμάρουμε, βουτώντας το σε καυτό νερό.

Αξίζει να δείτε...

Πρωτείνη και οι λόγοι που πρέπει να την καταναλώνουμε με μέτρο!

Η πρωτεΐνη ανήκει στα μακροθρεπτικά συστατικά της φύσης και παρέχει αμινοξέα στον οργανισμό, τα οποία ...