Κυριακή , Νοεμβρίου 19 2017

Ζελέ βερίκοκο

Υλικά

  •  230 γρ. ξερά βερίκοκα
  •  600 γρ. νερό
  •  1/2  λεμόνι, χυμός
  •  3 φύλλο(α) ζελατίνη
  • για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)
  • αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας (δαμάσκηνα κλπ.)

Διαδικασία

Μουσκεύουμε τα βερίκοκα στο νερό για 1 νύχτα τουλάχιστον. Πολτοποιούμε τα βερίκοκα και τα προσθέτουμε στο νερό. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολάκι με λίγο κρύο νερό και στη συνέχεια τα λιώνουμε σε ελάχιστο ζεστό νερό. Τα ρίχνουμε στον πολτό, ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα ή μπολάκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, να παγώσει καλά το ζελέ μου (το δοκιμάζω με το δάχτυλο). Όταν σταθεροποιηθεί το ζελέ ξεφορμάρουμε, βουτώντας το σε καυτό νερό.

Αξίζει να δείτε...

Συμβουλές αντιμετώπισης του μετεωρισμού (πρήξιμο)

Νιώθετε πρήξιμο στην κοιλιά και δυσκολεύεστε να το αντιμετωπίσετε? Οι διατροφικές οδηγίες που ακολουθούν θα ...