Πέμπτη , Ιούλιος 27 2017
Home / Διατροφή / Εύκολοι και νόστιμοι ντοματοκεφτέδες

Εύκολοι και νόστιμοι ντοματοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ (8-10 μεριδες)

 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες ( με τη φλούδα) ή ½ κιλό ντοματάκια Σαντορίνης
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.τ. γ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό
1 κ.τ. γ. μπέικιν πάουντερ
2-3 κ.τ.σ. αλεύρι
1 φλ. τσ. αλεύρι
1 ½ φλ. τσ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Κόβετε στη  μέση τις ντομάτες και αφαιρείτε όλους τους σπόρους.

Τις βάζετε στο μπλέντερ και ανοιγοκλείνετε τον διακόπτη 3-4 φορές μέχρι να κοπούν σε πολύ μικρά κομμάτια χωρίς όμως να πολτοποιηθούν  εντελώς.
Αδειάζετε το μίγμα σε ένα ψηλό τρυπητό και αφήνετε για μια ώρα μέχρι να στραγγίσει εντελώς όλα τα υγρά του.
Αδειάζετε τις στραγγισμένες ντομάτες σε ένα μπολ και τις ανακατεύετε με το κρεμμύδι, τον δυόσμο, το μπέικιν πάουντερ , το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι. Το μίγμα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό, οπότε αν είναι απαραίτητο μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι.
Ρίχνετε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί πολύ καλά. Παίρνετε κουταλιά κουταλιά το μίγμα  της ντομάτας και το ρίχνετε στο καυτό λάδι.
Τηγανίζετε τους ντοματοκεφτέδες σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο βαθύ ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Βάζετε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξουν το λάδι τους και τους σερβίρετε αμέσως  ζεστούς.

 

Καλή όρεξη!

Αξίζει να δείτε...

Τips για φθηνό και ποιοτικό φαγητό!

Αναρωτιέσαι: Πώς μπορώ να τρώω υγιεινά, ποιοτικά και χορταστικά χωρίς να ξοδεύω πολλά χρήματα; Μην ...