Σάββατο , Σεπτέμβριος 23 2017
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Εύκολη μους λεμονιού με κρέμα!

Εύκολη μους λεμονιού με κρέμα!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 κ.σούπας κορνφλάουρ
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κρόκους
  • μισό φλιτζ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 6 κ.σούπας βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 6 κ.σούπας μπλουμπερις (ή ψιλοκομμένες φράουλες)
  • φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

loading...
  • Βάλε τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ανακάτεψε (όχι στη φωτιά).
  • Πρόσθεσε τα 2 αυγά και τους κρόκους και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε το λεμόνι και ανακάτεψε.
  • Ρίξε το βούτυρο στο μίγμα και βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακάτευε διαρκώς να λιώσει το βούτυρο, να πήξει το μίγμα και να κάνει φουσκάλες, περίπου για 10 λεπτά.
  • Βγάλε από τη φωτιά και βάλε την κρέμα σε ένα μπολ.
  • Βάλε πάνω στην κρέμα διαφανή μεμβράνη για να μην σχηματιστεί πέτσα. Βάλε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
  • Χτύπα την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
  • Κράτησε στην άκρη 6 κουταλιές για το σερβίρισμα.
  • Με απαλές κινήσεις ανάμιξε τη σαντιγί με την μισή παγωμένη κρέμα.
  • Βάλε τη μους σε κορνέ.
  • Χώρισε την υπόλοιπη κρέμα σε 6 ποτήρια.
  • Βάλε πάνω από την κρέμα με το κορνέ σου τη μους και στα 6 ποτήρια.
  • Βάλε μια κουταλιά από τη σαντιγί που κράτησες σε κάθε ποτήρι.
  • Γάρνιρε με τα μπλούμπερις και μερικά φυλλαράκια δυόσμο.

Αξίζει να δείτε...

Mοσχαράκι κοκκινιστό με λαχανικά

H σημερινή συνταγή μας φέρνει μνήμες από την παιδική μας ηλικία, όπου η μαμά ή ...