Παρασκευή , Φεβρουάριος 22 2019
Home / Διατροφή & Υγεία / Ελαιόλαδο και οφέλη στην υγεία…

Ελαιόλαδο και οφέλη στην υγεία…

Το ελαιόλαδο είναι ο «πρωταγωνιστής» της μεσογειακής διατροφής και δικαιολογημένα, καθώς οι ευεργετικές του ιδιότητες για τον οργανισμό μας είναι πολλαπλές και επιστημονικά τεκμηριωμένες.

Στο γράφημα που ακολουθεί, θα δείτε ποια είναι τα βασικότερα οφέλη του «υγρού χρυσού» για την καρδιά, τα οστά και όχι μόνο.

Οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε δύο με τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα προκειμένου να απολαύσουμε τα παρακάτω οφέλη:

– Μικρότερος κίνδυνος καρκίνου: Η μεσογειακή διατροφή που περιλαμβάνει τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα φάνηκε να συνδέεται με 62% μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού στις γυναίκες σε διάστημα εξαετίας.

loading...

– Λιγότερες ρυτίδες: Τουλάχιστον δύο κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο την ημέρα συνδέονται με λιγότερο εμφανή σημάδια της γήρανσης.

– Χαμηλότερη πίεση: Πολυάριθμες μελέτες έχουν καταδείξει ότι μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε υγιείς ενήλικες.

– Ταχύτερη απώλεια βάρους: Το ελαιόλαδο συμβάλλει στην απελευθέρωση ορμονών που προωθούν το αίσθημα του κορεσμού, ώστε να καταναλώνονται λιγότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα.

– Μικρότερος κίνδυνος διαβήτη: Καταναλώνοντας τουλάχιστον μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα, ο κίνδυνος διαβήτη μειώνεται κατά 10%.

– Προστασία των οστών: Η συστηματική κατανάλωση ελαιόλαδου προλαμβάνει την απώλεια οστικής μάζας.

 

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …