Τρίτη , Οκτώβριος 17 2017
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Εκμέκ με μούς γιαουρτιού, ροδάκινο και παγωτό βανίλια.

Εκμέκ με μούς γιαουρτιού, ροδάκινο και παγωτό βανίλια.

Υλικά:

Για τη βάση

  • 1 μπριός

Για τη μους γιαουρτιού

  • 500γρ. γιαούρτι
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 5γρ. ζελατίνη
  • 100ml κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι για μήλο

  • 1 ροδάκινο κομμένο σε ροδέλες
  • 20γρ. βασιλικό
  • 2 ξυλαράκια κανέλα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό

Για το σιρόπι για την βάση

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3γρ. μαχλέπι
  • 1 λίτρο νερό

Εκτέλεση:

Για τη μους γιαουρτιού
Τοποθετείτε σε μπέν μαρί το γιαούρτι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι η τελευταία να λιώσει. Βάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγί. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, διαλύετε στο χλιαρό γιαούρτι την ζελατίνη και αφού κρυώσει το μείγμα βάζετε μέσα στη μους τη σαντιγί.

loading...

Για το Ροδάκινο
Φτιάχνετε το σιρόπι με το νερό και την ζάχαρη και το αφήνετε να βράσει για 2 λεπτά. Το τραβάτε από την φωτιά και ρίχνετε μέσα την κανέλα και τα φύλλα βασιλικού. Το αφήνετε να κρυώσει, το σουρώνετε και το ξαναβάζετε στη φωτιά. Ρίχνετε μέσα τα ροδάκινα σε φέτες και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση. Βγάζετε το σιρόπι από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει μαζί με τα ροδάκινα.

Για τη βάση
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το μαχλέπι και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Κόβετε το μπριός σε φέτες και μόλις κρυώσει το σιρόπι, το βουτάτε γρήγορα για μην μελώσει πολύ.

Τρόπος σερβιρίσματος
Σε ένα πιάτο τοποθετείτε τη βάση. Βάζετε σε ένα κορνέ τη μους γιαουρτιού και την απλώνετε πάνω στη βάση. Δίπλα βάζετε το μήλο και πάνω σε αυτό μία μπάλα παγωτό βανίλια.

Αξίζει να δείτε...

Cinnamon Rolls

Συστατικά 250 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου 1 φακελάκι ξερή μαγιά (9 γρ.) 120 γρ. ...