Σάββατο , Ιούλιος 22 2017
Home / Μαγειρική / Δροσιστική σαλάτα με κινόα, μήλο, τζίντζερ, λάιμ και αβοκάντο

Δροσιστική σαλάτα με κινόα, μήλο, τζίντζερ, λάιμ και αβοκάντο

Eiναι η πιο εύκολη σαλάτα και αυτό την κάνει από τις αγαπημένες μου υγιεινές και θρεπτικές επιλογές. Εξάλλου δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία από τον Παγκόσμιο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας  (FAO) ως το καλύτερο και πιο θρεπτικό τρόφιμο φυτικής προέλευσης για την ανθρώπινη διατροφή. Μπορούμε να τη φάμε σαν σαλάτα ή ακόμα και σαν συνοδευτικό με κάποιο θαλασσινό.

Υλικά:

200 γρ. κινόα (λευκό,κόκκινο η μαύρο)

1 πράσινο μήλο κομμένο σε κύβους

1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 ξερο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους

1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κύβους

50γρ τριμμένο τζιντζερ

2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε κύβους

Καρότο κομμένο σε κύβους

15 τοματίνια κομμένα στην μέση

1/2 μπρόκολο ωμό κομμένο σε μικρά κομμάτια

1/2 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

80μλ ελαιόλαδο

2 λαιμ ξύσμα και χυμό

1 λεμόνι ξύσμα και χυμό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε την κινόα και την μουλιάζουμε σε ένα μπολ για 10 λεπτά. Την ξεπλένουμε 2-3 φορές με άφθονο νερό διότι αν δεν το κάνουμε έχει μια ουσία πικρή και θα μας χαλάσει την γεύση της σαλάτας μας. Στραγγίζουμε και την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Καλή όρεξη!

 

Αξίζει να δείτε...

Σαλάτα με πορτοκάλι, φέτα και αμύγδαλα

ΥΛΙΚΑ(για 6 άτομα) 2 μεγάλα πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια 400 γραμμ. φέτα (κατά ...