Σάββατο , Αύγουστος 24 2019
Home / Δίαιτα / Δροσερές, χορταστικές σαλάτες!

Δροσερές, χορταστικές σαλάτες!

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ο υδράργυρος παραμένει σταθερά πάνω από 30 βαθμούς. Με λίγα λόγια, έφτασε η εποχή που το μάτι της κουζίνας δεν αντέχεται για πάνω από 10 λεπτά ανοιχτό. Ήρθε η ώρα για σαλάτες!

Αντί να φτιάξεις κάτι βαρύ και λιπαρό, βάλε στο πιάτο σου μια γευστική και εύκολη σαλάτα που θα σε γεμίσει ενέργεια και θα σε χορτάσει.

1) Ντοματοσαλάτα με καρπούζι, ρικότα και μούρα

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. εστραγκόν
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 κ.γ.
  • 80 ml. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. καρπούζι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 120 γρ. μούρα
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 80 γρ. ρικότα
  • 10 φύλλα βασιλικού

Για να φτιάξουμε τη βινεγκρέτ αναμιγνύουμε σε ένα μπόλ το ξίδι με το μέλι.Ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά.Προσθέτουμε το εστραγκόν, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.Τέλος, προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά και ανακατεύουμε.Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμιγνύουμε το καρπούζι με τα μούρα και τη βινεγκρέτ που έχουμε φτιάξει. Σε μια πιατέλα βάζουμε τις φέτες της ντομάτας και τις καλύπτουμε με το μίγμα που φτιάξαμε. Πασπαλίζουμε με κουταλιές ρικότας και λίγο βασιλικό. Σερβίρουμε αμέσως.

2) Σαλάτα με φακές, φέτα και ντοματίνια

ΥΛΙΚΑ

loading...
  • 225 γρ. φακές
  • 1800 ml νερό
  • 5 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 8 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι
  • 1/2 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
  • 4 φύλλα βασιλικού
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κομμάτακια
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του

    Πλένουμε τις φακές καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει.Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τις φακές, το σκόρδο και το αλάτι.Βράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Στραγγίζουμε τις φακές σε ένα μπόλ και αν θέλουμε αφαιρούμε και το σκόρδο.Αφήνουμε τις φακές να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν οι φακές προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις ελιές. το αγγούρι, το βασιλικό, το πιπέρι, τη φέτα, το τυρί,το λάδι και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά όλα μας τα υλικά και σερβίρουμε.

    3)Ταμπουλέ με ντοματίνια και καρύδια

    ΥΛΙΚΑ

  • 120 γρ. πλιγούρι
  • 180 ml νερό
  • 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι μεγάλο, το χυμό του
  • Αλάτι κατά βούληση

Τοποθετούμε το νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.Μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε το πλιγούρι.Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και αφήνουμε το πλιγούρι να μουλιάσει στο ζεστό νερό για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό.

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπόλ σερβιρίσματος και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.Ανακατεύουμε καλά,προσθέτουμε το αλάτι και σερβίρουμε.

Μπορούμε να διατηρήσουμε το ταμπουλέ στο ψυγείο μέχρι 4 μέρες.

 

 

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …