Παρασκευή , Σεπτέμβριος 22 2017
Home / Διατροφή / Διατροφική αξία του αρνιού

Διατροφική αξία του αρνιού

Το αρνί είναι ένα πρόβατο μικρότερο του ενός έτους.
Τα 100 γρμ. έχουν περίπου 215 θερμίδες. Είναι πολύ καλή πηγή πρωτείνης υψηλής βιολογικής αξίας (διαθέτει και τα 8 ουσιαστικά αμινοξέα-αυτά που δεν μπορεί να φτιάξει μόνος του ο οργανισμός μας και πρέπει να τα πάρει από τις τροφές).
Περιέχει βιταμίνες όπως νιασίνη, Β3,Β6,Β12, σελήνιο και ψευδάργυρο.
Τι γίνεται όμως με το λίπος ?
Περίπου μόνο το 36% από το λίπος του αρνιού είναι κορεσμένο, το υπόλοιπο ανήκει στα πιο υγιεινά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα.
Σε σχέση με τα άλλα κρέατα, έχει λιγότερο λίπος ανάμεσα στις μυικές του ίνες, το περισσότερο είναι εξωτερικά άρα ορατό, επομένως είναι εύκολο να αφαιρεθεί.
Το κατσίκι έχει αισθητά πιο λίγες θερμίδες και το 1/3 ποσότητα κορεσμένο λίπος από το αρνί, επομένως λιγότερη χοληστερίνη. Είναι πιο υγιεινή
Ότι και να διαλέξουμε για το Πάσχα να είναι σε λογική ποσότητα και πάντα με την συνοδεία πράσινης φρέσκιας σαλάτας που λόγω των φυτικών ινών μειώνουν την απορρόφηση της κακής χοληστερίνης .

Αξίζει να δείτε...

Πρωινό εβδομαδιαίο για το πιαιδί μου στο νηπιαγωγείο

Αυτό και αν είναι πρόβλημα. Όλα καλά μέχρι τον παιδικό σταθμό. Τα ζόρια όμως έρχονται ...