Τετάρτη , Ιούνιος 20 2018
Home / Διατροφή / Διατροφικές Συμβουλές Για Την Ενδομητρίωση

Διατροφικές Συμβουλές Για Την Ενδομητρίωση

Η ενδομητρίωση είναι μία από τις συχνότερες γυναικολογικές παθήσεις. Το όνομά της το έχει λάβει από το ενδομήτριο, τον λεπτό μανδύα που περιβάλλει την μήτρα και τείνει να εμφανίζεται έξω από την περιοχή.

Ποια είναι τα συμπτώματα που παρουσιάζει αυτή η πάθηση;

  • Πόνοι περιόδου, που χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου
  • Χρόνιος πόνος, ο οποίος εμφανίζεται χαμηλά και πίσω στην μέση
  • Επίμονες ενοχλήσεις στο έντερο και συχνή ούρηση
  • Εμφάνιση αίματος, ανεξάρτητα από την εμμηνορρυσία
  • Υπογονιμότητα

 

Αν και αίτια δεν υπάρχουν, παρόλα αυτά μπορούμε να συνοψίσουμε 2 βασικά:

  1. Κληρονομικότητα. Η γυναίκα που έχει ενδομητρίωση, μπορεί να την κληρονομήσει και στην κόρη της με 6 φορές μεγαλύτερο ποσοστό απ’ ότι η γυναίκα που δεν έχει νοσήσει από την πάθηση
  2. Ανοσολογικές ανωμαλίες. Ένας ακόμα αιτιολογικός παράγοντας, ο οποίος μπορεί να αναλυθεί στην ανεπάρκεια του οργανισμού να εξαφανίσει αυτές τις έκτοπες εστίες

Οι γυναικολόγοι, εκτός από τις καθαρά ιατρικές θεραπείες, οι οποίες μπορεί να λάβουν και επεμβατικές διαστάσεις, συμβουλεύουν τους ασθενείς τους και διατροφικά:

loading...

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι μία από τις κυριότερες επιπλοκές της ενδομητρίωσης είναι οι φλεγμονές, οι τροφές με αυξημένα ω3 λιπαρά οξέα μπορούν να γίνουν μία ιδανική επιλογή.

Το μαγνήσιο είναι μία από τις σημαντικότερες θεραπευτικές πηγές, για την αποφυγή των κραμπών. Έτσι κάποια από τα πολλά συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Μειώστε την κατανάλωση ποτού και αλκοόλ. Σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες, η ενδομητρίωση παρουσιάζεται σε μικρότερο ποσοστό, από γυναίκες που δεν καταναλώνουν καφεΐνη και οινοπνευματώδη ποτά.

Τέλος, είναι σημαντικό να αυξήσετε τις ημερήσιες ποσότητες πρόσληψης νερού. Το φυσικό αντιοξειδωτικό βοηθάει πάντα σε όλες τις παθήσεις.

Για να διαπιστωθεί αν πάσχετε από την παραπάνω πάθηση, ο ιατρός σας θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, ανάμεσά τους και σε τεστ παπ. Ενημερωθείτε  κατάλληλα.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …