Δευτέρα , Αύγουστος 20 2018
Home / Διατροφή / Δείτε 5 Συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού!

Δείτε 5 Συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού!

Το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο, ειδικά αν σκεφτούμε όλες τις στρεσογόνες συνθήκες που μπορεί να προκληθούν επί καθημερινής βάσεως. Μπορεί να το εξουθενώσει μια ασθένεια, τοξίνες ή μόλυνση στον αέρα, άγχος, βακτήρια, γήρανση ακόμα και η άσκηση όταν είναι υπερβολική!

Μπορεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα να σφυροκοπείται επί καθημερινής βάσεως αλλά αν το προσέχουμε και το διατηρήσουμε όσο πιο υγειές μπορούμε, θα δούμε πολύ γρήγορα όλα τα πλεονεκτήματα στην καθημερινότητά μας .

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι η πρώτη και η τελευταία άμυνα έναντι διαφόρων ασθενειών, άρα όσο πιο δυνατό είναι το ανοσοποιητικό μας σύστημα, τόσο πιο υγιείς θα είμαστε. Αντιστρόφως όσο πιο αδύναμο είναι, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να αρρωστήσει κάποιος και γενικά να έχει κακή υγεία. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι πολύ εύκολα μπορούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με ποικίλους τρόπους. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι η χρήση συμπληρωμάτων.

 1- Ιχθυέλαια

Τα συμπληρώματα ιχθυελαίων, όπως για παράδειγμα το μουρουνέλαιο, είναι γνωστά για τις ιδιότητες που μπορούν να προσφέρουν στην υγεία, ιδίως όσον αφορά την ανοσία. Τα συμπληρώματα αυτά περιέχουν ουσίες που έχουν επιστημονικά αποδειχθεί ότι βελτιώνουν σημαντικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα, πράγμα που οδηγεί την ενίσχυση του καρδιαγγιακού μας συστήματος.

Ακολουθώντας μια άσκηση, καθώς η άσκηση είναι μια στρεσογόνα δραστηριότητα, το ανοσοποιητικό μας σύστημα μπορεί να βρεθεί σε καταστολή, επειδή το στρες είναι πολύ επιζήμιο για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Ωστόσο έρευνες έχουν βρει πως μετά τη σωματική κόπωση που μπορεί να υποστεί ένας οργανισμός, τα ιχθυέλαια μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, πράγμα που σημαίνει ότι, ο χρονισμός λήψης αυτού του συμπληρώματος θα ήταν καλό να γίνει μετά την εκγύμναση μας.

Τέλος, τα συμπληρώματα ιχθυελαίων μπορούν επίσης να προσφέρουν άλλα αμέτρητα οφέλη για το ανθρώπινο σώμα, επειδή πολλά άτομα μπορεί να προτιμήσουν να τα λάβουν σε διαφορετικές ώρες την ημέρα.

2-Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, αλλιώς γνωστή ως τη βιταμίνη του ήλιου, αυτό το ψευδώνυμο δόθηκε κατά βάση επειδή όταν το ανθρώπινο σώμα εκτεθεί στον ήλιο μπορεί να τη συνθέσει φυσικά.

Μελέτες έχουν δείξει πως υψηλά ποσοστά βιταμίνης D μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες ένα άτομο να αρρωστήσει ή να υποφέρει από κάποια αρρώστια ή ασθένεια.

Η βιταμίνη D, όχι μόνο βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, βοηθάει επίσης στην ενίσχυση απορρόφησης του ασβεστίου, καθιστώντας το έτσι ως μία επιλογή για άτομα τα οποία αποζητούν να ενδυναμώσουν τα οστά τους.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι επειδή η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, ιδανικά θα έπρεπε να καταναλώνεται μαζί με ένα συμπλήρωμα το οποίο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, για παράδειγμα τα ιχθυέλαια συμπληρώματα που μιλήσαμε παραπάνω.

loading...

3-Προβιοτικά

Τα  προβιοτικά μερικές φορές αναφέρονται και ως «φιλικά βακτήρια» τα οποία κατοικούν στον ανθρώπινο πεπτικό σωλήνα, συγκεκριμένα στο έντερο. Μέσα στον πεπτικό μας σωλήνα υπάρχουν κυριολεκτικά εκατομμύρια με εκατομμύρια διαφορετικά βακτήρια μερικά καλά  και μερικά επιβλαβή.

Τα καλά βακτήρια έχουν αποδειχθεί ότι παίζουν πρωταγωνιστκό ρόλο στην υγεία του ανοσοποιητικού αλλά και στην λειτουργία του, επειδή μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή  Τ-κυττάρων, κύτταρα τα οποία είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση επιβλαβών βακτηρίων και τοξινών.

Η υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος μας εξαρτάται περίπου με μια κλίμακα των 70%  από το τι ακριβώς γίνεται μέσα στον οργνασιμό, άρα άν τα έντερα μας δεν είναι υγειή, τότε δεν θα είστε υγειής και εσείς.

Τα Τ-κύτταρα είναι τα λευκά αιμοσφαίρια και λειτουργούν ως στρατιώτες μέσα στο σώμα μας, βοηθώντας μας να προστατευθούμε έναντι αρρωστιών και ασθενειών. Όσο περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια έχουμε τόσο πιο υγιείς είμαστε και σαν αποτέλεσμα τόσο πιο δυνατό είναι το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Επιπροσθέτως, τα προβιοτικά μπορούν ακόμα να βελτιώσουν την πέψη και την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, που και πάλι μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, καθώς θα επιτρέψει την απορρόφηση σε μεγαλύτερη κλίμακα θρεπτικών συστατικών από συμπληρώματα και φαγητά που καταναλώνουμε.

4-Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι βάσιμα η πιο εντυπωσιακή βιταμίνη όταν έχoυμε να κάνουμε με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, που ακριβώς για αυτό τον λόγο οι γιατροί προτείνουν να αυξήσουμε την λήψη αυτής της βιταμίνης.

Η βιταμίνη C είναι γνωστή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος εξ’αιτίας της αντιοξειδωτικής της ιδιότητας που βοηθά το σώμα στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.

5-Πολυβιταμίνη

Γενικά όλες οι βιταμίνες είναι υγιεινές και ευεργετικές για το ανθρώπινο σώμα και καταναλώνοντας μια πολυβιταμίνη κάθε μέρα, εξασφαλίζουμε ότι το σώμα μας έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Οι πολυβιταμίνες, όπως υποδεικνύει το όνομα, είναι συμπληρώματα που περιέχουν ποικίλες βιταμίνες, μερικές από αυτές είναι : A, B, C, D και E. Είναι επίσης συχνά ενισχυμένες με επιπρόσθετα μεταλλικά στοιχεία, όπως ψευδάργυρος, σίδηρος και μαγνήσιο, στοιχεία τα οποία και αυτά με τη σειρά τους βοηθούν στην περαιτέρω προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Καταναλώνοντας απλά 1 πολυβιταμίνη κάθε μέρα, κατά προτίμηση μαζί με φαγητό και μια πηγή υγιεινών λιπαρών είναι σίγουρο ότι είστε σε καλό δρόμο για τη λήψη των καθημερινών προτεινόμενων ποσοστών σε βιταμίνες και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …