Παρασκευή , Φεβρουάριος 22 2019
Home / Διατροφή / Γυμναστική με άδειο στομάχι: Κανόνας ή Μύθος;

Γυμναστική με άδειο στομάχι: Κανόνας ή Μύθος;

Στις 8 ακριβώς το πρωί έχεις μάθημα tabata και η ώρα από μόνη της είναι ήδη ένα challenge. Οπότε νιώθεις ότι το να έχεις χρόνο να βάλεις κάτι και στο στόμα σου, θα είναι μάλλον θαύμα. Πολλοί άνθρωποι είναι αυτοί που σκέφτονται και λειτουργούν σαν κι εσένα, όπως πολλά είναι και τα χρόνια που ακούμε ότι αυτό είναι σωστό ή λάθος. Ορίστε τι πρέπει να ξέρουμε επί του θέματος:

Το να τρως υδατάνθρακες πριν το workout θα δώσει στο σώμα σου την ενέργεια για να βάλεις μπροστά τη μηχανή.

Όταν το σώμα σου ψάχνει για ενέργεια στρέφεται στους υδατάνθρακες. Κατά τη διάρκεια παρατεταμένης άσκησης το σώμα σου ψάχνει μέσα στις αποθήκες γλυκογόνου για να βρει καύσιμα. Το γλυκογόνο είναι η μορφή αποθήκευσης των υδατανθράκων στο σώμα. Γεμίζοντας τις αποθήκες σου τρώγοντας ένα σνακ, μπορείς να εξασφαλίσεις στο σώμα σου αρκετή ενέργεια για να τα βγάλει πέρα σε μία σκληρή προπόνηση. Γι αυτό και οι ειδικοί προτείνουν δύο με τρεις ώρες πριν την άσκηση να φας κάτι πλούσιο σε υδατάνθρακες, μέτριο σε πρωτεϊνες και χαμηλό σε φυτικές ίνες.

Σωματικά μιλώντας, ωστόσο, δεν είναι επικίνδυνο να γυμνάζεσαι με άδειο στομάχι.

loading...

Μερικοί άνθρωποι δεν νιώθουν ότι χρειάζονται φαγητό πριν την άσκηση και αυτό είναι οκ.

Όντως ισχύει. Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να φάνε πριν την προπόνηση και κάποιοι άλλοι τα πάνε καλύτερα όταν έχουν βάλει κάτι στο στομάχι τους.

Έχει υπάρξει έρευνα που δείχνει τα πιθανά οφέλη της άσκησης, ιδιαίτερα της αερόβιας, σε κατάσταση νηστείας, σχετικά με την καύση λίπους και την αντοχή. Ωστόσο, υπάρχουν και έρευνες που δείχνουν ότι η κατανάλωση φαγητού πριν την προπόνηση συμβάλλει στην καύση λίπους. Εξαιτίας αυτών των αντιφατικών ευρημάτων και δεδομένου ότι υπάρχουν τόσες πολλές μεταβλητές που παίζουν ρόλο, όπως το είδος προπόνησης και ο στόχος, δεν υπάρχει οριστική απάντηση. Τελικά θα πρέπει απλά να ακούσεις το σώμα σου για το πώς λειτουργεί καλύτερα σωματικά και ψυχικά.

Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι πρέπει να πίνεις νερό.

Τελικά είναι θέμα προτιμήσεων

Αν γυμνάζεσαι καλά με άδειο στομάχι συνέχισε να το κάνεις, αν όχι δοκίμασε να φας κάτι πριν.

Σημασία δεν έχει τόσο το τι τρως πριν, όσο το τι τρως μετά. Μετά από μία έντονη προπόνηση φρόντισε να βάλεις στο στομάχι σου κάτι με πολλές πρωτεΐνες, ώστε να βοηθήσεις στην ανάπλαση των μυών και να μεγιστοποιήσεις τα πλεονεκτήματα της σκληρής σου προπόνησης.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …