Παρασκευή , Οκτώβριος 20 2017
Home / Δίαιτα / Γρήγορα & ελαφριά!

Γρήγορα & ελαφριά!

Εύκολη πίτσα

 

Υλικά για 6 άτοµα:

  • 5 µεγάλες φέτες ψωµί
  • 1 φλιτζ. ψιλοκοµµένες λιαστές ντοµάτες
  • 6 ντοµατίνια κοµµένα στα δύο
  • 1 µεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 6 φέτες χαλούµι ή ταλαγάνι ή µοτσαρέλα
  • 3-4 φυλλαράκια βασιλικό ψιλοκοµµένα ή ρίγανη
  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 Εκτέλεση:

1. Παίρνετε τις φέτες του ψωµιού ολόκληρες ή τις κόβετε σε µικρότερα κοµµάτια. Τρίβετε πάνω σε κάθε κοµµάτι το σκόρδο ίσα να πάρει µια µυρωδιά το ψωµί και από πάνω απλώνετε τις ψιλοκοµµένες λιαστές ντοµάτες. Πασπαλίζετε µε το βασιλικό ή τη ρίγανη.

2. Πάνω από τις λιαστές ντοµάτες απλώνετε τα φρέσκα ντοµατίνια και περιχύνετε µε λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε µε µία φέτα τυρί. Ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 8-10 λεπτά στους 180 βαθµούς έτσι ώστε να λιώσει το τυρί και να κάνει µια ωραία ροδοκόκκινη κρούστα.

 

Τορτίγια µε τονοσαλάτα

Υλικά για 2 άτοµα:

  • 2 κ.τ.σ. µαγιονέζα µε χαµηλά λιπαρά
  • 2 1/4 κ.τ.γ. µουστάρδα
  • 1 τόνος κονσέρβα σε νερό
  • 1/4 φλιτζ. φρέσκα κρεµµυδάκια
  • 1/4 φλιτζ. σέλινο ψιλοκοµµένο
  • 3 κ.τ.σ. πιπεριά Φλωρίνης τουρσί ψιλοκοµµένη
  • 2 τορτίγιες ή 2 αραβικές πίτες
  • 1 φλιτζ. µαρούλι ψιλοκοµµένο

 Εκτέλεση:


1. Σε ένα µπολ αναµειγνύετε τη µαγιονέζα και τη µουστάρδα και σε ένα δεύτερο τον τόνο, σπασµένο σε µικρά κοµµάτια, µε τα κρεµµύδια, το σέλινο και την πιπεριά.
2. Βάζετε τις τορτίγιες ή τις αραβικές πίτες σε ένα επίπεδο πιάτο και απλώνετε σε όλη τους την επιφάνεια µία κουταλιά από τη σος της µαγιονέζας. Συνεχίζετε µε το µαρούλι και από πάνω στρώνετε τον τόνο µαζί µε τα λαχανικά και τυλίγετε σφιχτά τις τορτίγιες.

 

Σάντουιτς µε µελιτζάνα ψητή και µανούρι

Υλικά για 2 άτοµα:

 

  • 2 µπαγκέτες ολικής ή χωριάτικες
  • 2-3 φυλλαράκια µαρούλι
  • 5-6 φέτες ψητής µελιτζάνας
  • 3-4 ντοµατίνια κοµµένα στα δύο
  • 3 φέτες µανούρι
  • 2 κ.τ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιηµένη
  • αλάτι

 Εκτέλεση:

loading...


1. Πολτοποιείτε το σκόρδο µαζί µε το αλάτι και το αναµειγνύετε µε το ελαιόλαδο. Με αυτό το µείγµα περνάτε όλη την επιφάνεια των σάντουιτς που έχετε ανοίξει στα δύο.
2. Από πάνω στρώνετε τα φύλλα από το µαρούλι και τις φέτες της ψητής µελιτζάνας. Σκορπίζετε τα ντοµατάκια, πιέζετε ελαφρά µε το χέρι και σκεπάζετε µε το µανούρι. Κλείνετε τα σάντουιτς ή, αν θέλετε, τα αφήνετε ανοιχτά και σερβίρετε αµέσως.

 

Σάντουιτς µε µαριναρισµένες σαρδέλες ή γαύρο

Υλικά για 2 άτοµα:

  • 2 ψωµάκια τσιαπάτα από καλαµπόκι
  • 4-5 µαριναρισµένες σαρδέλες ή γαύρο
  • 1 µεγάλη πιπεριά Φλωρίνης τουρσί
  • 4-5 φύλλα βασιλικού
  • 2 φρέσκα φύλλα µαρουλιού ή ρόκας
  • 2 κ.τ.γ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:
1. Ανοίγετε τα ψωµάκια στα δύο και τα µουσκεύετε ελαφρά µε λίγο ελαιόλαδο.
2. Επάνω σε κάθε ψωµάκι απλώνετε ένα φύλλο µαρούλι ή τη ρόκα, στρώνετε τα φιλέτα της σαρδέλας ή του γαύρου και από πάνω κοµµένη σε φαρδιές λωρίδες και στραγγισµένη την πιπεριά Φλωρίνης. Πασπαλίζετε µε το βασιλικό, κλείνετε και σερβίρετε.

 

Κλαµπ σάντουιτς µε σολοµό

 

Υλικά για 2 άτοµα:

 

  • 3 φέτες ψωµί τοστ ολικής άλεσης
  • 2 φέτες καπνιστό σολοµό
    Για τη σος
  • 2 κ.τ.σ. τυρί κρέµα
  • 1 κ.τ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.τ.σ. άνηθο ψιλοκοµµένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 Εκτέλεση:
1. Σε ένα µπολάκι ανακατεύετε το τυρί κρέµα µε το γιαούρτι, τον άνηθο, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
2. Ψήνετε στην τοστιέρα τις φέτες του τοστ µέχρι να γίνουν τραγανές και αλείφετε µε τη σος.
3. Βάζετε στην πρώτη φέτα µία φέτα σολοµό, συνεχίζετε µε µία φέτα ψωµιού, ξανά σολοµό και κλείνετε µε την τελευταία φέτα ψωµιού.
4. Καρφώνετε 4 οδοντογλυφίδες διαγώνια και κόβετε µε πριονωτό µαχαίρι σε 4 ισοσκελή τρίγωνα. Σερβίρετε το κλαµπ σάντουιτς συνοδεύοντάς το µε την υπόλοιπη σος του και, αν θέλετε, λίγο ψιλοκοµµένο µαρούλι.

Αξίζει να δείτε...

Μπορεί κάτι ελαφρύ να με χορτάσει;

Φυσικά και μπορεί, αρκεί να κάνεις τις σωστές επιλογές! Για την ακρίβεια, αυτό είναι το ...