Τρίτη , Σεπτέμβριος 26 2017
Home / Μαγειρική / Γλυκόξινο κοτόπουλο με λαχανικά!

Γλυκόξινο κοτόπουλο με λαχανικά!

Αρκετές φορές θα πρέπει να έχετε ακούσει για φαγητό με γλυκόξινη σάλτσα. Φαντάζεστε ότι είναι δύσκολό; Αντιθέτως! Φτιάξτε την παρακάτω συνταγή και θα θέλετε να το ξαναμαγειρέψετε!

Υλικά

3/4 του κιλού κοτόπουλο

3 καρότα

1 πράσινη, κόκκινη και κίτρινη πιπεριά

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 κ. σ.  σουσάμι

3 κ. σ.  ξύδι βαλσάμικο

1 κ. σ. μέλι

1 φλ. ανανά ψιλοκομμένο

2 κούπες χυμό ντομάτας

5 κ. σ.  σόγια σος

5 κ. σ.  τεριγιάκι σος

Αλάτι , πιπέρι

Προετοιμασία

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το μαρινάρουμε για περίπου 2 ώρες στην σος τεριγιάκι με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

loading...
  • Ψιλοκόβετε σε λεπτές λωρίδες  τα καρότα και τις πιπεριές.
  • Σοτάρετε τα λαχανικά μαζί με το χοντροκομμένο φρέσκο και ξερό κρεμμύδι σε 4-5 κουταλιές σπορέλαιο για 5 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά.
  • Σβήνετε με το ξύδι, προσθέτετε το μέλι, τον ανανά, το χυμό ντομάτας και την σόγια σος.
  • Η φωτιά παραμένει στο δυνατό και μόλις αρχίσουν να βράζουν, την σβήνετε.
  • Αδειάζετε το μίγμα σε ένα σκεύος και στο ίδιο τηγάνι όπου μαγειρέψαμε τα λαχανικά ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σπορέλαιο και σοτάρουμε το μαριναρισμένοκοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μαζί με το σουσάμι, για περίπου 5 λεπτά.
  • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το μείγμα με τα λαχανικά και το κοτόπουλο και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.

Αξίζει να δείτε...

Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο

Ελαφρύ γεύμα με πολλά λαχανικά και περίσσευμα από ψητό ή βραστό κοτόπουλο! Υλικά Συνταγής Για ...