Παρασκευή , Δεκέμβριος 15 2017
Home / Μαγειρική / Γλυκόξινο κοτόπουλο με λαχανικά!

Γλυκόξινο κοτόπουλο με λαχανικά!

Αρκετές φορές θα πρέπει να έχετε ακούσει για φαγητό με γλυκόξινη σάλτσα. Φαντάζεστε ότι είναι δύσκολό; Αντιθέτως! Φτιάξτε την παρακάτω συνταγή και θα θέλετε να το ξαναμαγειρέψετε!

Υλικά

3/4 του κιλού κοτόπουλο

3 καρότα

1 πράσινη, κόκκινη και κίτρινη πιπεριά

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 κ. σ.  σουσάμι

3 κ. σ.  ξύδι βαλσάμικο

1 κ. σ. μέλι

1 φλ. ανανά ψιλοκομμένο

2 κούπες χυμό ντομάτας

5 κ. σ.  σόγια σος

5 κ. σ.  τεριγιάκι σος

Αλάτι , πιπέρι

Προετοιμασία

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το μαρινάρουμε για περίπου 2 ώρες στην σος τεριγιάκι με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

loading...
  • Ψιλοκόβετε σε λεπτές λωρίδες  τα καρότα και τις πιπεριές.
  • Σοτάρετε τα λαχανικά μαζί με το χοντροκομμένο φρέσκο και ξερό κρεμμύδι σε 4-5 κουταλιές σπορέλαιο για 5 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά.
  • Σβήνετε με το ξύδι, προσθέτετε το μέλι, τον ανανά, το χυμό ντομάτας και την σόγια σος.
  • Η φωτιά παραμένει στο δυνατό και μόλις αρχίσουν να βράζουν, την σβήνετε.
  • Αδειάζετε το μίγμα σε ένα σκεύος και στο ίδιο τηγάνι όπου μαγειρέψαμε τα λαχανικά ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σπορέλαιο και σοτάρουμε το μαριναρισμένοκοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μαζί με το σουσάμι, για περίπου 5 λεπτά.
  • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το μείγμα με τα λαχανικά και το κοτόπουλο και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.

Αξίζει να δείτε...

Ευκολοι κουραμπιέδες

Τι χρειαζόμαστε: Mείγμα 1: 125 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο 125 γρ. βούτυρο γάλακτος 50 γρ. αμύγδαλα ...