Κυριακή , Νοεμβρίου 19 2017
Home / Uncategorized / Γλυκόξινη σαλάτα με μήλο και λαχανικά

Γλυκόξινη σαλάτα με μήλο και λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

1 μέτριο λάχανο (1 κιλό περίπου)1 μέτριο μήλο2 κλωναράκια σέλερι1 κόκκινη πιπεριά1 μέτριο κρεμμύδι2 μέτρια καρότα1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο ΤΟΠ1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρηαλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε το λάχανο στα τέσσερα για ευκολία και αφαιρούμε το κοτσάνι και τα εξωτερικά φύλλα. Το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι ή με το ειδικό μηχάνημα κοπής σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Ψιλοκόβουμε τα κλωναράκια σέλερι και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  3. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τη φλούδα από το μήλο, το κόβουμε σε κύβους και το προσθέτουμε στο μπολ.
  4. Πλένουμε την κόκκινη πιπεριά, βγάζουμε τα σπόρια και την ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε επίσης τα καρότα και το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ.
  5. Περιχύνουμε με το ξίδι και ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά.
  6. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, και τη ζάχαρη.
  7. Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη μαγιονέζα κι ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο.

Αξίζει να δείτε...

Σούπα για το κρυολόγημα

Η κοτόσουπα, όπως θα θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια, ήταν το γιατρικό της μαμάς ...