Δευτέρα , Αύγουστος 20 2018
Home / Διαιτολόγοι - Διατροφολόγοι / Γιουβαρλάκια με γιαούρτι

Γιουβαρλάκια με γιαούρτι

Συστατικά
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • φλούδες λεμονιού
  • 1 – 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. άνηθο
  • λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

loading...
Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τα γιουβαρλάκια μας ανακατεύοντας το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ρύζι, τον κιμά και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο, 2 κ.γ. αλάτι και αρκετό πιπέρι.
  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
  • Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και 3 – 4 φλούδες από ένα λεμόνι.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ζωμό κότας και καλύπτουμε με νερό τα γιουβαρλάκια μας (περίπου 2 δάχτυλα πιο πάνω από τα γιουβαρλάκια).
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά ανάλογα το μέγεθός τους.
  • Αφού βράσουν αφαιρούμε από τη φωτιά. Βάζουμε 3 κ.σ. από το ζωμό που έχουν βγάλει τα γιουβαρλάκια μας σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το γιαούρτι. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το ζουμί πίσω στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια μαζί με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια σε μπολ μαζί με το νόστιμο ζουμάκι και ψιλοκομμένο δυόσμο.

Αξίζει να δείτε...

Γιορτές, κιλά και παιδί. Πως μπορεί να χάσει τα κιλά των γιορτών το παιδί μου;;

Τις περισσότερες φορές μαζί με τις διακοπές του σχολείου, την ξεκούραση και τον Άγιο Βασίλη …