Σάββατο , Μάιος 25 2019
Home / Διατροφή & Υγεία / Γιατί δεν πέφτει η κοιλιά

Γιατί δεν πέφτει η κοιλιά

Τα έτοιμα φαγητά

Τα έτοιµα φαγητά που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και πρόσθετη ζάχαρη ανεβάζουν την ινσουλίνη, µια ορµόνη που ενθαρρύνει το συκώτι σου να αποθηκεύσει λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Το µαγνήσιο από την άλλη µεριά ρυθµίζει περισσότερες από 300 λειτουργίες στο σώµα.

Η ηλικία

Όσο µεγαλώνουμε, το σώµα αλλάζει τον τρόπο που κερδίζει και χάνει βάρος. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βιώνουν µια µείωση του µεταβολικού ρυθµού και του συνόλου των θερµίδων που το σώµα χρειάζεται για να λειτουργήσει κανονικά. Επιπλέον, οι γυναίκες έχουν να αντιµετωπίσουν την εµµηνόπαυση. Στην εµµηνόπαυση η παραγωγή των οιστρογόνων και της προγεστερόνης επιβραδύνεται. Το ίδιο συµβαίνει και µε την τεστοστερόνη, αλλά µε πιο αργό ρυθµό. Αυτή η µετατόπιση των ορµονών έχει σαν αποτέλεσµα, ειδικά στις γυναίκες, αυξηµένο λίπος στην κοιλιά τους.

Οι επεξεργασµένες τροφές

Τα επεξεργασµένα δηµητριακά, όπως το άσπρο ψωµί, τα κράκερ και τα τσιπς, καθώς και τα επεξεργασµένα σάκχαρα σε ζαχαρούχα ποτά και επιδόρπια αυξάνουν τη φλεγµονή στο σώµα σας. Το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς έχει συνδεθεί µέσω σχετικών ερευνών µε τη φλεγµονή, οπότε, όταν τρώτε πάρα πολλές επεξεργασµένες τροφές, µειώνετε την ικανότητά του σώµατος να χάσει το λίπος από τη συγκεκριµένη περιοχή.

loading...

Τα Light αναψυκτικά

Ύστερα από έρευνα, βρέθηκε πως εκείνοι που καταναλώνουν light αναψυκτικά έχουν την τάση να συσσωρεύουν λίπος στην κοιλιά. Οι επιστήµονες πιστεύουν πως οι χρήστες των συγκεκριµένων αναψυκτικών θεωρούν πως, κερδίζοντας σε θερµίδες, τους δίνεται το ελεύθερο να καταναλώνουν απεριόριστες ποσότητες.

Το υπερβολικό στρες

Δεν είναι µόνο ότι οι άνθρωποι µε αυξηµένα επίπεδα στρες καταναλώνουν κατά µέσο όρο περισσότερες θερµίδες, και µάλιστα από πιο ανθυγιεινές τροφές. Ο οργανισµός παράγει περισσότερη κορτιζόλη όταν έχουμε στρες και αυτό µπορεί να αυξήσει την ποσότητα του λίπους που αποθηκεύεται ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.easy_flat_stomach_tips

Η καθιστική ζωή

Οι γυναίκες που εµφανίζουν συµπτώµατα κατάθλιψης είναι πιθανό να έχουν έξτρα λίπος στην κοιλιά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κατάθλιψη συνδέεται µε τη µειωµένη άσκηση και τις φτωχές διατροφικές συνήθειες. Η άσκηση αποτελεί τη λύση στο πρόβληµα, καθώς βοηθά στη βελτίωση τόσο της γραµµής όσο και της διάθεσής σας, χάρη στις ενδορφίνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκειά της.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …