Παρασκευή , Δεκέμβριος 15 2017
Home / Μαγειρική / Γεμιστές πιπεριές με μανιτάρια!

Γεμιστές πιπεριές με μανιτάρια!

Συστατικά

  • 8 πιπεριές για γέμισμα (κόκκινες, κίτρινες ή ό,τι άλλη πιπεριά θέλεις)
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα, φρέσκα μανιτάρια
  • 2 κ.σούπας ρύζι τύπου Καρολίνα για κάθε πιπεριά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 2 καρότα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
  • Λάδι για το σωτάρισμα και το ταψί
  • Νερό

Τρόπος μαγειρέματος

 

  • 1. Βάλε σε ένα τηγάνι τα μανιτάρια 2 κ.σούπας ελαιόλαδο και σωτάρισέ τα καλά, να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • 2. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το καρότο και σωτάρισε λίγο ακόμη να μαραθούν.
  • 3. Ρίξε το ρύζι και μετά από 1-2 ανακατέματα ρίξε ένα ποτήρι νερό.
  • 4. Βράσε το μίγμα μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά.
  • 5. Λίγο πριν βγάλεις από τη φωτιά αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε τον μαϊντανό.
  • 6. Κόψε τις κορυφές από τις πιπεριές και άφησέ τες στην άκρη.
  • 7. Προσεκτικά αφαίρεσε τους σπόρους από το εσωτερικό τους.
  • 8. Πλύν’ τες καλά και σκούπισέ τες με χαρτί κουζίνας.
  • 9. Πασπάλισε το εσωτερικό με λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη.
  • 10. Γέμισε τις πιπεριές με τη γέμιση.
  • 11. Τοποθέτησέ τες σε ένα ταψάκι, πασπάλισέ τες με αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και καπάκωσέ τες με τις κορυφές τους.
  • 12. Ρίξε στο ταψί ένα ποτήρι νερό.
  • 13. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για μία ώρα.
  • 14. Εάν οι πιπεριές σου “πλαγιάζουν” γύρισέ τες και από την άλλη πλευρά να ψηθούν ομοιόμορφα.

 

Αξίζει να δείτε...

Ευκολοι κουραμπιέδες

Τι χρειαζόμαστε: Mείγμα 1: 125 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο 125 γρ. βούτυρο γάλακτος 50 γρ. αμύγδαλα ...